You are currently viewing Ce este ejacularea retrogradă

Ce este ejacularea retrogradă

Ai auzit de termenul ejaculare retrogradă dar nu știi neapărat ce este și ce tip de afecțiune descrie? Dar, mai ales, crezi că ai și tu ejaculare retrogradă?

În articolul de astăzi sunt gata să-ți spun mai multe despre această problemă asociată cu potența sau erecția masculină.

Cum să îți dai seama dacă suferi de ejaculare retrogradă, de unde ți se poate trage, cum îți influențează viața sexuală și ce tratamente ai la dispoziție. Eu zic că putem trece la treabă.

Ejaculare retrogradă sau ejaculare prematură: e același lucru?

În primul rând, vreau să îți urez bun venit pe blogul meu. Eu sunt Robert, creatorul uPotent. Pe scurt, am făcut mierea pentru potență pentru a scăpa de problemele cu disfuncțiile erectile.

Doar că, în drumul meu am dat peste tot felul de gânduri negative și afecțiuni care m-au speriat atunci când vine vorba despre potența mea. Așa am învățat câte puțin din toate.

efecte ejaculare retrograda si prematura

Da, m-am lovit și de ejacularea retrogradă. Când am citit prima dată despre ea credeam că-i același lucru cu ejacularea precoce sau cu ejacularea prematură. Dar nu-i așa.

Ejacularea precoce sau prematură se referă la faptul că reziști puțin când faci sex. Sau, altfel spus, nu poți să ai o partidă pe bune că-ți vine mult prea repede. Eu, cel puțin, nu mă puteam bucura de nimic. Cum simțeam o mică plăcere cum îmi dădeam drumul. Super stresant și super enervant.

Ejacularea retrogradă e total diferită de ceea ce am descris mai sus. Bărbații care o au, pot face sex fără să-și facă probleme că ejaculează prea repede. De fapt, unii dintre ei nu ajung să ejaculeze deloc.

Ejacularea retrogradă și simptomele ei

Cum vine asta?

Păi, ejacularea retrogradă e atunci când o cantitate din spermă ajunge în vezică în loc să fie eliminată prin penis. Și sunt bărbați care nu mai ejaculează deloc pentru că toată cantitatea de spermă ajunge în vezică în momentul orgasmului.

Cum îți dai seama dacă suferi de ejaculare retrogradă și care-s simptomele pe care să le verifici?

ejaculare retrograda simptome tratament

Păi, în primul rând, uită-te la cantitatea de spermă eliminată în timpul orgasmului. Tu îți poți dori să-ți vină mai mult și mai puternic dar dacă ai ejaculare retrogradă vei elimina doar cantități mici, spre foarte mici, de material seminal.

Desigur, dacă nu ejaculezi și ai așa numite orgasme uscate, atunci e clar că suferi de ejaculare retrogradă.

Altfel, nu prea există alte simptome asociate. Tocmai de aceea mulți bărbați nu descoperă că au această afecțiune, sau o descoperă târziu când problemele pot fi asociate cu infertilitatea.

Ejacularea retrogradă și infertilitatea

Ejacularea retrogradă poate da infertilitate pentru unii bărbați. Se întâmplă atunci când numărul spermatozoizilor eliminați este prea mic pentru a se putea realiza penetrarea ovulului. Altfel spus, o cantitate prea mare de spermă rămâne în vezică în loc să fie eliminată.

Desigur, doar un control de specialitate te poate lămuri cu exactitate dacă, în cazul tău, ejacularea retrogradă poate cauza și infertilitate.

Oricum, există soluții prin care să concepi copii pe cale naturală.

Tratament pentru ejaculare retrogradă

Ejacularea retrogradă nu este, de cele mai multe ori, periculoasă pentru organism. Tocmai de aceea, nu se recomandă un tratament decât în cazurile în care pot exista probleme cu fertilitatea.

Sau, desigur, atunci când bărbatul este prea afectat de acest aspect. De multe ori, psihicul nostru are de suferit dacă performanța sexuală nu se ridică la nivelul așteptărilor. Și, din acest punct de vedere, mulți bărbați asociază masculinitatea și virilitatea cu cantitatea de spermă eliminată în timpul orgasmului.

ejaculare retrograda si sexul la barbati

Tratamentele pot fi medicamentoase sau chirurgicale în funcție de motivul pentru care ejacularea retrogradă a apărut.

Cauzele pot fi multiple. De la intervenții chirurgicale în zona vezicii și a aparatului reproducător și până la medicamente care pot slăbi mușchiul responsabil cu închiderea vezicii urinare.

Cert e că ai nevoie de un medic dacă te lovești de ejacularea retrogradă.

În schimb, dacă suferi de ejaculare precoce sau prematură, ai o mulțime de soluții la îndemână. De la exerciții care să te învețe cum să respiri corect când faci sex, cum să controlezi mușchii pelvieni sau cum să te masturbezi ca să reziști mai mult și până la suplimente naturale pentru potență.

După cum ți-am zis deja, eu am creat uPotent pentru a trata ejacularea precoce și problemele cu potența și erecția.

Lasă un răspuns