You are currently viewing Cum controlezi ejacularea precoce prin mușchii pelvieni

Cum controlezi ejacularea precoce prin mușchii pelvieni

Cum controlezi ejacularea precoce prin mușchii pelvieni

Acest articol face parte dintr-un ghid complet din care înveți cum să scapi definitiv de ejacularea precoce, să obții controlul total asupra ejaculării și să termini când vrei tu.

Dacă vrei să îți tratezi ejacularea precoce îți recomand să începi de aici: Ghid complet pentru a scăpa de ejacularea precoce.

Dacă ești în căutarea unei soluții rapide pentru ejacularea precoce îți recomand să încerci afrodisiacul pentru ejaculare precoce uPotent.

Am analizat procesul ejaculării precoce în acest articol (Manifestarea ejaculării precoce: procesul ejaculării premature). Cu toate acestea acum o să aruncăm o privire aprofundată asupra importanței mușchilor tăi pelvieni.

De ce?

Ei bine, pentru că după cum probabil ți-ai dat seama, acești mușchi și comportamentul lor SUNT ceea ce îți provoacă ejacularea precoce.

Orgasmul (nu ejacularea) este însoțit de contracții ritmice ale mușchilor pelvieni. Mulți cercetători ai ejaculării premature și-au petrecut aproape tot timpul concentrându-se pe aceste contracții orgasmice, dar știi ce?

Acest lucru nu se întâmplă doar atunci când ai orgasm. Mușchii tăi pelvieni încep de fapt să se tensioneze cu mult înainte de a începe contactul sexual.

Și aici este problema cu multe din programele și tratamentele pentru ejaculare precoce din ziua de azi. Ele își concentrează toată atenția asupra etapei finale de excitare, fără să acorde importanță asupra momentelor ce o preced.

Adu-ți aminte de nivelurile de excitare despre care am discutat anterior. Ei bine, cheia în controlarea ejaculării precoce este să înțelegi că mușchii tăi din zona pelviană încep să se tensioneze în stagiile de la început. Asta chiar înainte de a începe contactul sexual.

Învățând să îți relaxezi și să îți controlezi acești mușchi, atât înainte cât și în timpul sexului, vei fi capabil să scapi definitiv de ejacularea precoce.

Iată un lucru important de înțeles. Această acumulare de tensiune musculară este cauza fizică care declanșează orgasmul și ulterior ejacularea precoce. Tensiunea din regiunea pelviană se acumulează până când atinge un anumit nivel, unde, combinat cu stimularea penisului, vei ajunge în punctul pare care eu îl numesc „punctul fără întoarcere”. În acest punct, așa cum numele o sugerează, ejacularea este inevitabilă.

Desigur, contracțiile anterioare contactului sexual nu sunt la fel de puternice ca în timpul orgasmului. Dar problema este că în primele etape ale excitării, tensiunea musculară se acumulează.

Deci, cineva care manifestă ejaculare precoce pur și simplu are prea multă tensiune musculară în zona pelviană care provoacă ejacularea. În curând vei învăța niște tehnici excepțional de eficiente pentru reducerea tensiunii musculare încă de la începutul excitării și până la ejaculare.

Dar, mai întâi, să aruncăm o privire asupra celor doi mușchi principali care ne preocupă pe noi în acest moment.

Este vorba de mușchiul PC și sfincterul anal.

Mușchiul tău PC

Probabil ai mai auzit de acest mușchi dacă ai căutat informații legate de controlul ejaculării precoce pe internet.

Mușchiul pubococcygeus sau mușchiul PC este cel responsabil fizic de senzația pe care o experimentăm în timp ce ejaculăm. Din acest motiv i-a fost acordată o atenție deosebită de către cei care caută un tratament pentru ejaculare precoce.

Problema este că sunt multe metode care se concentrează asupra mușchiului PC, cum ar fi exercițiile Kegel, accentul punându-se pe întărirea lui. Deși, nu acesta este principalul obiectiv.

Vrem să creștem controlul pe care îl avem asupra acestui mușchi, nu doar să îl întărim. Și cheia controlului constă în menținerea relaxării lui.

Exact! Un mușchi PC relaxat este un mușchi controlat.

Uite un exemplu bun. Este posibil să fi experimentat asta deja. Dacă nu, este posibil să fi auzit despre bărbați care nu pot să urineze când sunt emoționați. De fapt, mulți bărbați nu pot urina în jurul altora și eu am pățit asta uneori.

Ești foarte încordat când te afli în preajma altora și mușchiul tău PC se încleștează și nu vei putea urina. Ține minte, mușchiul PC este responsabil pentru comutarea între fluxul de urină sau spermă.

Acesta trebuie să se relaxeze ca să poți recâștiga controlul asupra lui.

Sfincterul anal

Sfincterul anal este mușchiul de la baza anusului. Deci, de ce este important acest mușchi?

Este un fenoment cunoscut sub numele de reflexul anocutanat (hai să îi spunem doar RA). Această contracție reflexivă a sfincterului anal este cauzată de stimularea penisului, sau de atingerea pielii din jurul anusului.

Practic, există nervi în capul penisului care provoacă aceste contracții. Sunt sigur că ai experimentat asta de unul singur. Data viitoare când te masturbezi o să observi aceste contracții involuntare. Pe scurt, o să vezi cum funcționează RA.

Fiind vorba de o contracție involuntară, nu putem face multe pentru evitarea ei. Dar, ceea ce putem face, este să-i micșorăm puterea și să învățăm să ducem acești mușchi într-o stare relaxată și controlabilă.

Pentru o persoană care nu manifestă ejaculare precoce, după contracție, acest mușchi se va relaxa în mod natural. Cu toate acestea, pentru o persoană care manifestă ejaculare prematură, acest mușchi tinde să rămână încordat.

În exercițiile pe care le voi prezenta în scurt timp îți voi arăta câteva tehnici grozave despre cum poți contracara acest efect involuntar și, ulterior, să controlezi ejacularea precoce.

Exercițiu pentru controlarea ejaculării precoce

În această secțiune vom vorbi despre relaxarea mușchilor pelvieni, nu doar în timpul sexului,  ci și pe parcursul zilei. Probabil nu te-ai gândit prea mult la asta înainte, dar este foarte posibil ca mușchii tăi pelvieni să fie într-o stare tensionată de cele mai multe ori.

Dacă ești așezat chiar acum, ar trebui să fie cât de cât relaxați. Vei ști dacă sunt încordați, pentru că senzația este similară cu momentul acela când încerci să te ții atunci când trebuie să mergi la baie.

Nu uita că unul dintre mușchii pelvieni principali, mușchiul PC, este responsabil de oprirea fluxului de urină, în timp ce mușchiul pelvian principal, sfincterul anal, oprește „treaba mare”.

Vreau să te ridici în picioare acum.

Să te duci în fața unei oglinzi și să te uiți la tine. Acum, spune-mi în ce stare se află mușchii tăi pelvieni? Este foarte posibil ca ei să fie încordați și tensionați. Majoritatea bărbaților, în mod conștient sau inconștient, își sug burțile mai mereu. La urma urmei, toți vor să arate mai bine.

Problema este că, de fiecare dată când îți sugi stomacul, probabil îți vei contracta și mușchii pelvieni. O situație de evitat.

Acum vreau să te ridici din nou. Doar stai în picioare, cum ai sta în mod normal. Îți încordezi abdomenul, sau stomacul? Sunt mușchii pelvieni tensionați? Vreau să relaxezi atât mușchii pelvieni, cât și mușchii stomacului.

Iată un mod bun care o să te ajute să știi când mușchii tăi pelvieni sunt relaxați. Este fix punctul din mijloc, între încordarea mușchilor în interior și încordarea lor în exterior. Începe prin a-i încorda în exterior. Este aceeași mișcare ca atunci când te forțezi să urinezi sau să faci treaba mare.

Apoi, contractează mușchii spre interior. Faci acest lucru în același mod ca atunci când încerci să te oprești din urinare sau din treba mare. Acesta este tipul de încordare, în această regiune, pe care încercăm în special să îl evităm.

Acum vreau să încerci să găsești punctul de mijloc între aceste două stări, unde mușchii pelvieni se pot încorda fie în exterior, fie în interior.

Încearcă să strângi mușchii stomacului în timp ce menții mușchii pelvieni relaxați. Asigură-te că ai mușchii stomacului încordați, nu doar suge burta în interior.

Ai reușit să o faci? Dacă nu, nu îți face griji, poate fi destul de dificil de făcut la început. Dar, cu puțină practică, se poate.

Dacă ești o persoană care încordează continuu acești mușchi, trebuie să iei atitudine.

De ce?

Pentru că asta este probabil cauza ejaculării tale precoce. Nu îți face griji, după cum am spus, totul poate fi schimbat.

Poate dura o săptămâna, sau mai multe. Dacă îți amintești pe parcursul zilei să relaxezi acești mușchi, în timp, corpul tău se va obișnui cu noua stare și o vei face în mod inconștient.

O ideea bună este să îți desenezi un semn pe mână sau să porți ceva în jurul încheieturii și ori de cât ori îl observi, să faci un efort conștient pentru a relaxa mușchii pelvieni.

În continuare o să îți arăt exercițiile finale cu care să te antrenezi.

Următorul articol din ghid: Exerciții finale pentru a trata ejacularea precoce definitiv

Toate articolele din ghidul pentru a scăpa de ejacularea precoce

Ai aici toate articolele in ordinea in care trebuiesc citite:

  1. Ghid complet pentru a scăpa de ejacularea precoce
  2. Află cauzele ejaculării precoce și de ce ejaculezi așa repede
  3. Tehnici instante pentru întârzierea ejaculării
  4. Manifestarea ejaculării precoce: procesul ejaculării premature
  5. Cum este influențată ejacularea precoce de modul în care te masturbezi
  6. Cum să respiri ca să scapi de ejacularea precoce
  7. Cum controlezi ejacularea precoce prin mușchii pelvieni
  8. Exerciții finale pentru a trata ejacularea precoce definitiv