You are currently viewing Impotență sau infertilitate și simptomele care îți spun ce ai

Impotență sau infertilitate și simptomele care îți spun ce ai

Între impotență și infertilitate este o diferență importantă. Pentru că una este să vorbim despre disfuncții erectile care te fac să tresari doar la gândul că urmează să faci sex și alta dacă ne gândim la posibilitatea de a avea probleme care nu-ți permit să faci copii pe cale naturală.

Te salut! Eu sunt Robert și îmi aduc aminte și acum ce mi-a trecut prin cap când m-am lovit de primele mele probleme cu potența. Eram panicat tot și da, am luat în calcul și faptul că poate voi avea probleme și cu fertilitatea.

Problemele cu potența și infertilitatea la bărbați

Am studiat problema și le-am încercat pe toate.

Cert e că pot afirma clar încă de pe acum: disfuncțiile erectile nu sunt același lucru cu infertilitatea.

Da, în anumite situații pot fi asociate, dar asta se întâmplă rar, când există și alte afecțiuni ori antecedente medicale. Însă, de cele mai multe ori problemele cu potența se rezolvă rapid. Cu infertilitatea e mai complicat și în acel caz ai nevoie de ajutorul medicului specialist.

Important este să-ți păstrezi calmul. Și așa disfuncțiile erectile îți dau și probleme psihologice care te pot duce în pragul erecției. Cu siguranță nu ai nevoie și de o grijă în plus.

Ai anumite simptome care îți pot spune dacă e cazul să mergi la urolog sau să urmezi alte tratamente naturale pentru erecție și potență.

Cum îți dai seama dacă ai probleme cu potența sau ceva mai complicat

De cele mai multe ori, dacă ți se scoală dimineața (nu e musai să ai erecție în fiecare dimineață) sau dacă ți se scoală când te masturbezi nu ai nimic grav. Poate doar mici disfuncții erectile cum sunt ejacularea precoce sau pierderea erecției fix în mijlocul penetrării.

infertilitate impotenta disfunctii erectile

Dacă nu ți se scoală indiferent ce ai face, trage o fugă la doctorul urolog. El o să-ți spună ce ai mai exact sau dacă e cazul să vorbim despre impotență.

Cât despre infertilitate, lucrurile stau puțin diferit.

Bărbații infertili, de cele mai multe ori, fac sex fără a avea probleme. Au erecții, ejaculează normal și se bucură de orgasme intense.

Fix de asta ajung destul de târziu să afle că s-ar putea să nu poată avea copii pe cale naturală.

Semne care îți pot spune că ești infertil și soluții posibile

Testiculele au un volum de minimum 15 ml. Dacă sunt mult mai mici de atât, s-ar putea să fie și o problemă de fertilitate acolo. Acesta este doar un exemplu despre cum să-ți dai seama singur dacă există probleme cu fertilitatea.

Istoricul medical îți mai poate oferi și alte indicii. De exemplu, intervențiile chirurgicale din copilărie în zona aparatului reproducător pot duce către anumite blocaje în ceea ce privește materialul seminal. Fie anumite hernii, fie chiar un testicul necoborât la timp.

Oricum ar fi și orice ai crede în momentul acesta, mergi la medic. El te va consulta și, cel mai probabil îți va recomanda o spermogramă. Aceasta este analiza care îți spune dacă ai probleme de infertilitate.

Desigur, in funcție de rezultatul analizei și de istoricul medical vei primi recomandări și tratamente.

Ce să faci cu problemele cu potența

Cât despre problemele cu potența, stai liniștit. Indiferent de cauzele pentru care îți e frică să mai faci sex, există soluții.

Ai de la exerciții practice pe care să le urmezi, până la suplimente naturale pentru potență.

Eu am creat uPotent pentru că aveam nevoie de ceva natural și bun pentru potență și ejacularea precoce. Ceva cu efect rapid și eficient fără arome și alte nebunii.

uPotent e miere pentru potență, bună pentru erecții tari dar și pentru combaterea ejaculării premature.

Lasă un răspuns