You are currently viewing Cauzele ejaculării precoce: de ce ejaculezi prea repede

Cauzele ejaculării precoce: de ce ejaculezi prea repede

Cauzele ejaculării precoce: de ce ejaculezi prea repede

„De ce îmi dau drumul prea repede?”

Este o întrebare care primește foarte multe răspunsuri, majoritatea dintre ele fiind destul de vagi. Ba e de la stres, ba de la emoții și tot așa, exemplele pot continua.

Însă nimeni nu a depus efortul să explice complet care este procesul ejaculării și ce anume îți influențează cu adevărat cât de repede ejaculezi. Exact asta urmează să îți prezint în acest articol.

Partea cea mai bună pentru tine este că există soluții practice care te pot ajuta să ejaculezi mai greu. De la poziții pentru sex, tehnici instante pentru întârzierea ejaculării și până la moduri de a te masturba. Le vei putea găsi pe toate, în blogul nostru.

 

mana semn okay pentru ejaculare precoce

 

Dar, pentru moment, am să îți spun în detaliu care este principiul care stă la baza cauzelor ejaculării precoce.

De ce și cum ejaculezi?

Sunt mai multe cauze care influențează cât de repede ejaculezi. Putem vorbi despre modul în care te masturbezi, modul în care obții erecția, starea emoțională în care te afli și chiar o teorie a biologiei noastre.

Dar mai întâi să începem cu principiul de bază și anume… de ce ejaculezi și care este procesul ejaculării.

Și mai trebuie să îți spun că…

Ejacularea este un reflex al orgasmului.

„Cum? Ejacularea și orgasmul nu sunt una și aceeași?”

Exact, bărbații pot avea orgasm fără să ejaculeze. Ejacularea este pur și simplu un reflex muscular involuntar al orgasmului.

 

barbat mirat

 

Incredibil, nu?

Prin antrenament poți ajunge să ai orgasme multiple fară să ejaculezi. Dar acesta este un subiect pentru un alt articol.

Important este faptul că ejacularea poate fi controlată, de absolut oricine.

Majoritatea bărbaților cred că fie sunt excitați, fie nu sunt; sau, ei cred că fie au erecție, fie nu au. Când suntem tineri obținem erecții atât de des și de repede încât este greu să observi diferența.

Deci, erecția ta nu este da sau ba, ci este supusă unui proces care reflectă nivelul tău de excitare.

Ca să îți fie mai ușor să înțelegi îți voi explica care sunt cele patru stagii ale erecției:

  • Alungirea,
  • Umflarea,
  • Erecția completă,
  • Erecția rigidă.

În primul stagiu (alungirea), penisul tău începe să se miște și să se alungească.

În al doilea stagiu (umflarea), penisul este ferm, dar nu tare – nu îndeajuns de tare ca să penetrezi (asta dacă nu folosești tehnica penetrării cu penisul moale).

În al treilea stagiu (erecție completă), penisul este erect și tare.

În al paturelea stagiu, penisul tău va fi rigid și foarte cald. În această ultimă instanță testiculele încep să se retragă spre corp și se pregătesc pentru ejaculare.

Este mult mai ușor să eviți ejacularea când poți să rămâi în stagiul al treilea al erecției complete. Relaxarea este esențială și este important să fii atent când începi să intri în stagiul al patrulea, cel exploziv în care ejacularea este iminentă.

 

Desen muschii pelvieni la barbati

 

De la primul stagiu până la ultimul, o anumită grupă de mușchi, numiți mușchii pelvieni, se contractă acumulând tensiune. Cu cât tensiunea acumulată este mai mare, cu atât mai mult te aproprii de momentul ejaculării.

Fie că tot procesul are loc în 30 de secunde sau în 30 de minute, acea tensiune din regiunea pelviană provoacă ejacularea.

Ceea ce trebuie să înveți dacă vrei să ejaculezi mai greu este cum să eliberezi tensiunea din acea zonă folosind câteva tehnici pentru întârzierea ejaculării pe care le vei găsi spre sfârșitul articolului.

De asemenea, există și poziții pentru sex în care acumulezi tensiune mai greu, astfel vei putea să reziști mai mult timp.

Data viitoare când te masturbezi observă cum mușchii tăi pelvieni se încordează fără să vrei. Orice ai face nu ai cum să eviți aceste „spasme”; sunt total involuntare.

De aceea exercițiile de tip kegel în care încordezi și relaxezi mușchii pelvieni nu ajută cu nimic în a-ți întârzia ejacularea.

De ce ejaculezi repede?

Ai să observi că majoritatea cauzelor pentru care ejaculezi repede au la bază o strânsă legătură cu tensiunea acumulată în regiunea pelviană.

1. Dacă te masturbezi repede îți dai drumul repede.

Modul în care te masturbezi are o legătură foarte strânsă cu modul în care faci sex.

Ciudat, nu?

Adu-ți aminte zicalele: “ești ceea ce mănânci” sau “spune-mi ce prieteni ai ca să îți spun cine ești”.

Așa și aici: “spune-mi cum o dai pe labă ca să îți spun cât de repede îți dai drumul”.

Studiile arată că majoritatea copiilor încep să se atingă în jurul vârstei de 3-5 ani. La acea vârstă copii încep să își exploreze propriul corp și să învețe ce se simte bine. După ce descoperă, vor contiuna să se atingă în zonele care provoacă plăcere, inclusiv în zona genitală.

Până la vârsta de 15 ani, aproape 100% dintre băieți se masturbează până în punctul în care obțin un orgasm. Pentru fete, procentul este în jur de 25%, în cazul în care erai curios să afli.

Problema aici este că atunci când suntem mici nu avem libertatea de a ne masturba în liniște. Trebuia să ne grăbim să nu fim prinși, sau să așteptăm momentul în care rămânem singuri acasă să ne putem face de cap.

Așa că prin timp, repetiție și sesiuni de masturbări în grabă ajungem să ne obișnuim corpul să ejaculeze rapid chiar și cu cea mai mică stimulare sau excitație. Astfel, acum când ajungem să facem sex cu partenera noastră, aceste obiceiuri de a ejacula repede ni se întorc împotrivă.

Partea bună este că acest obicei automat al corpului poate fi schimbat. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să te masturbezi pentru mai mult timp. De preferat să te masturbezi cel puțin atât timp cât ai vrea să reziști în pat.

2. Forțezi erecția să apară sau să se mențină.

De multe ori, vrem ca atunci când suntem cu o parteneră și urmează să facem sex să obținem erecția înainte de a scoate penisul din pantaloni. Cel mai probabil e o idee preconcepută luată din filmele pentru adulți.

Așa că este posibil să te concentrezi foarte mult pe obținerea erecției. Modul prin care încerci să ai erecția este să încordezi ușor mușchii pelvieni ceea ce duce la acumularea tensiunii în regiunea pelviană.

Ceea ce nu îți recomand deloc să faci.

Prin concentrarea pe obținerea unei erecții cât mai rapid, te forțezi să ejaculezi rapid.

La fel și în cazul în care îți este frică că o să îți pierzi erecția. Sau atunci când vrei să îți menții penisul la un anumit nivel de erecție. În momentul în care încerci voluntar să pompezi sânge în penis vei acumula tensiune în regiunea pelviană ceea ce va duce la o ejaculare rapidă.

 

Barbat loveste in cap un sarpe

3. Stresul și încordarea influențează ejacularea precoce.

Orice eveniment care te poate afecta emoțional sau te poate stresa puțin îți crește riscul de a experimenta o ejaculare precoce.

Fie că ai avut o problemă la locul de muncă, cu un prieten sau în relație, totul îți va putea afecta chiar și potența. Este posibil să nu mai ai erecții atât de puternice și să pățești ceea ce am menționat mai sus și să te forțezi să obții o erecție.

Din punctul meu de vedere, dacă treci printr-o perioadă mai dificilă, nu are rost să te forțezi să faci sex dacă nu observi că nu ai chef sau nu poți. Nu este un capăt de lume.

Știu, până la urmă suntem bărbați și vrem să dăm randament la orice oră. Așa că dacă treci printr-o perioadă dificilă și potența ta sau ejacularea precoce te afectează îți recomand să încerci un tratament pentru ejaculare precoce sau un tratament pentru potență.

Dacă îmi dau drumul repede?

Barbat ganditor bec

 

Este suficient să ți se întâmple o dată, să auzi la un prieten că a ejaculat prematur sau cine știe, să vezi într-un film și data viitoare când ajungi în pat cu partenera (în special o parteneră nouă), gândurile sau frica că o să ejaculezi repede apar ca de nicăieri.

„Dacă îmi dau drumul repede?”

Știi vorba aceea.

„De ce ţi-e frică, de aia nu scapi.”

Totul pleacă de la tensiunea acumulată în regiunea pelviană. Dacă ești stresat sau îți faci griji că îți vei da drumul repede, se va putea observa în coprul tău. Vei fi mai rigid, astfel încât tensiunea se va acumula mult mai repede, ceea ce va duce la o ejaculare precoce.

Uneori chiar și dacă îți faci griji că nu vei putea obține o erecție va putea  duce în momentul în care vei ejacula mai repede decât îți dorești.

4. Termini prea repede pentru că biologic așa este normal.

trib in natura munti copaci campie

 

Pe lângă cauzele fizice este o teorie destul de rezonabilă din punctul meu de vedere.

Dar, ține minte, este doar o terorie, nu există  nimic dovedit în legătură cu ceea ce îți voi spune mai departe.

În sex este vorba doar de supraviețuire și înmulțire. Probabil și de aceea sexul este atât de plăcut și îl avem mereu în cap. Vezi o femeie sexy și direct te gândești la sex.

Ideea este că, în urmă cu mii de ani, când nu eram civilizați și trăiam în păduri sau junglă, nu aveam siguranța de care ne bucurăm în ziua de azi. Animalele sălbatice te puteau atacau oricând, iar tu trebuia să termini repede ca să duci specia mai departe.

Pe lângă animalele sălbatice mai erau și tovarășii tăi de trib. Pe atunci era greu să îți construiești propria casă așa că în aceeași încăpere trăiau mai multe familii.

Deci, ce putea face un bărbat când avea chef de sex? Oare îi cerea partenerei să facă una scurtă când ceilalți membri ai tribului ieșeau să adune fructe în pădure? Sau pur și simplu fără rușine își ținea tovarășii de colibă treji toată noaptea cu gemetele lor?

Viteza părea să fie cheia.

Respirația joacă un rol extraordinar de important în cât de repede ejaculezi.

Nu ai idee cât de important este modul în care respiri. Îți vine greu să crezi așa ceva. Pare mult prea banal.  Foarte mulți bărbați nu iau acest aspect în considerare și au foarte multe de pierdut din această cauză.

Gândește-te puțin, în orice sport vrei să practici, fie că te duci la sală, fie că vrei să cânți sau chiar să înveți să vorbești în public. În fiecare din aceste activități înveți cum să respiri corect.

 

Barbate care inspira aer

 

Însă, atunci când vine vorba de sex, nimeni nu te învață cum să o faci. Unii bărbați au norocul de a respira cum trebuie de la bun început, în general cei care au practicat sport de performanță.

Una dintre cele mai bune tehnici pentru a elibera tensiunea din zona mușchilor pelvieni este respirația prin diafragmă. Această tehnică te va ajuta să ejaculezi mai greu.

Mulți bărbați nu vorbesc despre ejaculare precoce

Femeie cu ruj rosu

 

Când vorbim despre sex, noi, bărbații, nu amintim decât despre cuceririle noastre și despre cât de bine am prestat. Nimeni nu prea spune despre problemele sexuale cum ar fi ejacularea prematură.

Ceea ce m-a surprins este faptul că ejacularea precoce este mult mai răspândită decât credeam și probabil decât îți imaginezi și tu.

Și ca să fiu mai precis, 70% dintre bărbați experimentează ejacularea precoce la un moment dat. Ceea ce înseamnă că la fiecare 3 bărbați pe care îi cunoști, doi dintre ei și-au dat drumul prea repede sau urmează să o pățească.

Ejacularea precoce poate fi și frecventă.

Sunt și bărbați care experimentează ejacularea precoce destul de des.

30% din bărbați experimentează regulat ejacularea precoce. Ceea ce înseamnă că unul din 3 bărbați își dau drumul în mod frecvent mai repede decât își doresc.

 

Statistica ejaculare prematura

Ejacularea prematură poate apărea la orice vârstă.

Se spune că ejacularea precoce este o problemă a bărbaților tineri, care dispare odată cu înaintarea în vârstă.

Ejacularea precoce este posibil să scadă pe măsură ce bărbații tineri devin mai experimentați sexual și învață să se relaxeze în timpul actului.

Și poate să reapară la bărbații cu o vârstă de peste 50 de ani.

Aici, din nou, strestul specific sexului este vinovatul. În jurul vârstei de 50 de ani, erecțiile devin mai moi. Și problemele cu potența încep să fie o problemă semnificativă.

Problema vine de la faptul că pe la vârsta aceea erecțiile nu mai sunt ce erau. Și bărbații depun un efort extra ca să obțină o erecție tare așa cum aveau pe vremuri. Pentru că se chinuie să obțină acea erecție, se acumulează tensiune în regiunea pelviană, urmând o ejaculare rapidă. Așa cum am menționat mai sus.

Ejaculare prematură cu o parteneră nouă.

Sunt mulți bărbați care rezistă în pat cu prietenele lor stabile, dar pierd controlul asupra ejaculării când urmează să facă sex cu alte femei.

Este posibil ca ei să se simtă mai relaxați cu ceea ce erau obișnuiți deja. Iar cu partenerele noi să se simtă puțin aiurea, ceea ce duce la acumularea tensiunii în regiunea pelviană și apoi la o ejaculare rapidă.

O altă cauză a ejaculării precoce este:

Faptul că nu ai învățat niciodată cum să ejaculezi mai greu.

Oricine poate învăța să termine mai greu.

Sunt mai multe tehnici practice pe care le poți folosi pentru a îți întârzia ejacularea sau chiar să capeți un control total și să termini când vrei tu.

Cele mai bune tehnici sunt cele care țin de modul în care respiri atunci când faci sex, precum și câteva metode cu caracter mai practic.

Găsești în articolul de mai jos cele mai bune tehnici pentru a ejacula mai greu: