Ai disfuncții erectile? Știu, sunt nasoale rău. Eu am avut pe cap ejacularea precoce și crede-mă când îți spun că nu afecțiunea în sine mi-a dat viața peste cap, ci frica pe care o simțeam de fiecare dată când urma să am o partidă. Dar sunt sigur că înțelegi perfect.
Tocmai de asta ar fi bine să știi și ce medic tratează problemele cu potența masculină. Ți-am mai scris câte ceva despre subiectul acesta pe blog atunci când am explicat cine tratează impotența.
Oricum, astăzi vorbim despre androlog și ce face el mai exact.
Între timp, eu te salut! Ca de obicei, Robert în spatele tastaturii și mă bucur să te revăd pe blogul meu.
Medicul androlog. E același lucru cu urologul?
Androlog sau urolog. Sună aproape la fel, dar să știi că nu-i același lucru. Da, poate vei da peste urolog care are și specializarea de androlog. Invers nu se prea poate.

Andrologul este o specializare mai modernă și derivă din cea a urologiei. Astfel, un urolog poate avea competențe și de andrologie.
Așa că, dacă suni la vreo clinică de specialitate și ceri o programare la un doctor care să se ocupe de potența masculină s-ar putea să auzi despre ambele denumiri. Dar, acum știi cam cum să le interpretezi, deci este totul bine.
Ce face medicul androlog
De principiu, medicul androlog ar trebui să se ocupe de problemele de fertilitate la bărbați. El le depistează prin analize și le și tratează prin diverse metode – chiar și prin intervenții chirurgicale pentru deblocarea canalului seminal, spre exemplu.
Competențele andrologului sunt însă ceva mai vaste și nu se limitează doar la fertilitatea bărbaților. De fapt, putem spune despre andrologi că sunt foarte similari cu ginecologii pentru femei.
Așadar, andrologul te poate ajuta și dacă ai disfuncții erectile. Doctorul îți va asculta problema, îți va pune diverse întrebări și, poate, te va trimite și să faci câteva analize. Apoi, în funcție de probleme și afecțiuni îți poate recomanda o dietă specială, schimbarea stilului de viață, poate exerciții pentru tratarea afecțiunii (așa cum sunt tratamentele împotriva ejaculării precoce) sau chiar suplimente ori medicamente pentru potență.
La ce să te programezi, la androlog sau la urolog?
Spre deosebire de androlog, urologul e generalist. Se ocupă de tot ce înseamnă aparatul reproducător la bărbați. De vezică, rinichi dar și de penis sau testicule.

Astfel, urologul poate trata, de exemplu, o infecție urinară sau un cancer de prostată, dar poate depista și ameliora și simptomele disfuncțiilor erectile.
Bun. Hai că acum ar trebui să fie totul mult mai clar pentru tine.
Dar, la ce doctor ar trebui să te programezi până la urmă?
Eu îți recomand urologul. El este medicul în măsură să pună un diagnostic complet și să recomande un tratament complex. Asta ca prim consult. Apoi, dacă trebuie să investighezi și partea de fertilitate, un specialist androlog va fi potrivit pentru tine.
Important este să faci tot posibilul pentru a trece peste disfuncțiile erectile și peste problemele psihologice legate de potența la bărbați. Și da, consultul medicului de specialitate este una dintre soluții.
Altfel, având experiența ejaculării precoce, eu am produs mierea pentru potență uPotent. E naturală, din plante afrodiziace. Are efect rapid, în doar 20, 30 de minute și nu ai nevoie de apă pentru administrare. Dai plicul pe gât și după poți face sex liniștit, fără stres. Ai control pe ejaculare și super erecții care nu se pierd sau se înmoaie pe parcursul partidei.