You are currently viewing Potența masculină – Informații utile pentru bărbații care se confruntă cu probleme erectile

Potența masculină – Informații utile pentru bărbații care se confruntă cu probleme erectile

Viața sexuală activă este un deziderat al bărbaților de orice vârstă, aceasta aducând beneficii deosebite pentru sănătatea organismului și a vieții de cuplu. Astfel, domnii pun mare preț pe potență de la cea mai fragedă vârstă și încep să fie îngrijorați de performanțele sexuale, mai ales după ce trece prima tinerețe și observă că au parte de eșecuri în acest sens. Acestea se manifestă, cel mai adesea, prin imposibilitatea de a obține sau de a menține o erecție adecvată. 

Încordarea, teama de eșec sau producerea de adrenalină nu sunt deloc de folos în această situație, așa că își dau seama că trebuie să ia măsuri pentru îmbunătățirea potenței.

În articolul de mai jos vei descoperi informații interesante despre ce înseamnă potența masculină și care este importanța sa în viața bărbatului. De asemenea, vei afla cum să identifici cauzele potenței slabe și care sunt metodele prin care să-ți îmbunătățești performanțele sexuale, fie pe cale naturală, fie cu ajutorul tratamentelor, al pastilelor sau al intervențiilor chirurgicale. Potența este un subiect destul de sensibil pentru orice reprezentant al sexului masculin. De obicei, acest aspect le condiționează domnilor într-o mare măsură masculinitatea, mai ales când apar anumite probleme, iar acest lucru se întâmplă, de regulă, după o anumită vârstă.

Când vine vorba despre potență, specialiștii se referă la acea stare de bine care le permite bărbaților să se bucure pe deplin de apetitul sexual corespunzător, de obținerea și de susținerea erecției. Importanța ei este covârșitoare asupra vieții de cuplu, dar și asupra psihicului individului ce se confruntă cu diferite probleme legate de performanțele sexuale.

Ce este potența?

Potența este acea capacitate pe care o au bărbații de a întreține relații sexuale. Știința definește sexul ca fiind o funcție declanșată de organism cu ajutorul hormonilor, în scopul de a procrea. Uneori apar diferite probleme care duc la scăderea potenței masculine, iar acest lucru are un efect negativ asupra stării de bine a bărbatului, dar și asupra vieții de cuplu. Cauzele potenței scăzute pot fi printre cele prezentate mai jos:

 • Stresul, anxietatea, depresia. Se pare că stresul își pune amprenta asupra potenței și poate duce la apariția unor disfuncții erectile, chiar și la bărbații tineri. Astfel, se întâmplă câteodată să apară performanțe sexuale mai scăzute ca de obicei, chiar probleme temporare cu erecția, dar, de regulă, ele trec imediat ce persoana alungă factorii de stres. Libidoul, erecția și încrederea de sine revin rapid.
 • De asemenea, tulburările de natură psihologică nu pot fi uitate, cauzând unele disfuncții, indiferent de vârstă. Un exemplu în acest sens poate fi legătura mult prea strânsă cu propria mamă, care duce în timp la apariția unor blocaje emoționale pentru bărbat și, implicit, la performanțe sexuale scăzute;
 • Specialiștii au demonstrat faptul că unii factori comportamentali au același efect asupra potenței. Fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul și lipsa unei vieți dinamice, dieta alimentară deficitară ar putea duce la scăderea libidoului sau la lipsa unor erecții adecvate pe durata actului sexual. De exemplu, nicotina contractă vasele de sânge, având un efect negativ asupra abilității de a obține și de a menține o erecție. Specialiștii sunt de părere că fumatul afectează inclusiv calitatea lichidului seminal, ceea ce nu poate fi decât un semnal de alarmă;
 • Tulburările de ordin medical sunt cauze clare ale acestei disfuncții, dar ele pot fi diagnosticate doar de către doctori, cei care pot oferi bărbatului tratamentul de care are nevoie. Dintre aceste afecțiuni pot fi amintite: probleme cardiovasculare, diabet, afecțiuni și traume la nivelul nervilor, hipogonadism, probleme de ordin psihiatric, diferite efecte ale medicamentelor, mai ales ale celor de tip antidepresiv.

Din păcate, unii domni nu-și dau seama de la început că au anumite probleme în acest sens, considerând faptul ca pe o normalitate. Acest lucru le va afecta din ce în ce mai grav viața cotidiană. Recunoașterea afecțiunii, conștientizarea ei, atitudinea pozitivă și tratamentul adecvat pot face parte din rezolvare.

Importanța potenței în viața unui bărbat

Subiect foarte profund în viața unui domn, potența este întreținută de echilibrul emoțional și de sănătatea perfectă a corpului. Dacă ea este la un nivel cel puțin satisfăcător, atunci bărbatul are un sentiment de mulțumire în viața personală și în relația de cuplu.

Se întâmplă, uneori, ca din diferite motive, partenera să aducă multe critici cu privire la performanțele bărbatului, ceea ce influențează fără dubiu potența scăzută și contribuie la instalarea frustrării și a depresiei.

La tinerețe, bărbații au rareori probleme de acest gen, dar, cu înaintarea în vârstă, ele se instalează treptat. Mulți se întreabă de la ce vârstă scade potența, dornici fiind să nu fie luați prin surprindere într-un moment delicat. În acest sens, specialiștii s-au pus de acord asupra faptului că potența scade începând cu vârsta de 50 de ani, când mușchii se relaxează tot mai mult și cantitatea de colagen secretată este tot mai mică. Astfel, fluxul de sânge nu mai reușește foarte bine să ajungă în penis și să provoace erecția.

Îmbunătățirea potenței la bărbați pe cale naturală

Din fericire, până să treacă la rezolvări mai dificile, un bărbat poate să apeleze la diferite metode naturale pentru a-și îmbunătăți viața sexuală și pentru a avea o potență crescută. Cea mai bună cale de a soluționa o astfel de problemă rămâne consultul medical, pentru că doar specialistul poate să-și dea seama exact care este situația și ce tratament este indicat.

Consilierea poate fi o idee extraordinară. Dacă scăderea potenței este cauzată de chestiuni psihologice, această metodă reușește simplu, doar cu ajutorul terapiei, să îmbunătățească viața bărbatului și să-i crească stima de sine.

Diferite plante, ingrediente naturale și afrodisiace sunt de un real folos unui bărbat care vrea să obțină și să mențină erecții de lungă durată. De asemenea, trebuie menționate și alte două soluții pentru care pot opta reprezentanții sexului masculin dacă vor să se bucure de o potență crescută de-a lungul vieții: dieta adecvată și realizarea constantă a exercițiilor fizice.

Există unele ingrediente considerate remedii naturale de-a lungul timpului, perfecte pentru tratarea disfuncțiilor erectile sau pentru îmbunătățirea potenței:

 • Busuiocul redă tonusul și apetitul sexual. Se combină 5-6 grame de pulbere de busuioc, obținută din florile plantei, și 2 linguri de miere, substanță considerată un afrodisiac natural. Rezultatul este administrat de 4 ori pe zi, timp de 40 de zile;
 • Cura de morcovi proaspeți, miere și ou fiert este un adevărat medicament pentru cei care au nevoie de sporirea potenței;
 • Cardamonul, numit de orientali sămânța dragostei, este un afrodisiac pentru femei și bărbați. Se administrează câte un 1 ml de trei ori pe zi, diluat cu apă;
 • Șofranul este un reglator hormonal, cunoscut pentru efectele sale afrodisiace încă din Antichitate;
 • Mierea pentru potență se administrează doar la nevoie, înainte de actul sexual. Pe lângă produsul apicol, acest adjuvant natural mai conține și alte ingrediente afrodisiace, precum ghimbir sau ginseng roșu;
 • Stafidele au rol de a trata impotența dacă sunt fierte în lapte și apoi consumate de trei ori pe zi, câte 30-40 de grame;
 • Țelina crudă se poate mesteca de orice bărbat care vrea să se bucure de performanțe sexuale. Sucul de morcov combinat cu țelină este bun în același scop.

Nici masturbarea nu trebuie uitată când vine vorba despre acest aspect, pentru că ea îmbunătățește fluxul sanguin către penis și stimulează nivelul de testosteron din sânge. Nu trebuie să fie făcută excesiv.

Folosirea imaginației poate avea un efect pozitiv în creșterea potenței, studiile demonstrând faptul că bărbații pot să-și stimuleze considerabil propriile gânduri.

Dieta adecvată pentru creșterea potenței

Tulburările erectile reușesc să dea viața cuplului peste cap, nemulțumirea și frustrările ambilor parteneri fiind mai mult decât evidente. O viață sexuală mai bună, fără probleme de gen, poate deveni realitate pentru majoritatea cu ajutorul unei diete corespunzătoare.

Obiceiurile alimentare nesănătoase pot duce la creșterea în greutate și la instalarea obezității, iar acest lucru va avea repercusiuni în timp în ce privește sănătatea sexuală. Se pare că există cu adevărat o legătură clară între dieta dezechilibrată și disfuncția erectilă, iar acest lucru impune descoperirea alimentației potrivite.

Ce crește potența la bărbați? Printre ingredientele care trebuie să facă parte din hrana zilnică a domnilor se numără:

 • carnea de vită, miel, pasăre;
 • ouă;
 • produse lactate;
 • legumele verzi;
 • nuci proaspete și semințe;
 • fructe cu conținut glicemic scăzut.

Ce nu ajută la creșterea potenței masculine? Există alimente care ar trebui să nu fie consumate: uleiuri vegetale, margarină, gustările nesănătoase, de tip fast-food, zahărul.

Aceste sfaturi sunt utile oricărui bărbat care vrea să se bucure de potență maximă, însă nu înlocuiesc tratamentele medicale, necesare în caz de impotență.

Îmbunătățirea potenței prin sport

Studiile realizate în ultima vreme au demonstrat faptul că potența poate fi îmbunătățită semnificativ prin practicarea exercițiilor fizice sau a unui anumit sport. Bărbații de peste 50 de ani, care au un program sportiv zilnic sau cel puțin de trei ori pe săptămână, au recunoscut faptul că nu se confruntă cu astfel de probleme.

Specialiștii explică acest fapt foarte simplu. Mișcarea are un efect antioxidant în organism și încetinește procesul de îmbătrânire. Exercițiile fizice, realizate cu o anumită frecvență, declanșează dilatarea arterelor din penis, permițând cu succes sângelui să treacă.

Sporturile care se află în topul celor care vor să aibă parte de potență sexuală maximă și după 50 de ani sunt aerobicul, înotul și ridicarea greutăților. Exercițiile fizice trebuie să fie intense și de scurtă durată pentru a crește nivelul testosteronului. De remarcat este și faptul că pot să reducă disfuncția erectilă, cauzată de probleme ale sistemului cardiovascular, și că oferă flexibilitate din plin, reducând oboseala fizică și psihică.

Rezistența fizică în timpul actului sexual poate fi sporită dacă se practică alergarea, plimbarea alertă sau înotul.

Tratamente, pastile, intervenții chirurgicale pentru creșterea potenței bărbaților

Totul despre potență, de ce scade sau cum poate să crească se poate afla de la medici și specialiști, cei care ar putea să pună diagnosticul și să ofere tratamentul adecvat.

Creșterea potenței masculine se poate face cu ajutorul diferitelor tratamente:

 • Amplificatorii sunt suplimente pentru performanță sexuală, ce se pot găsi lejer și în comerț. Cu ajutorul lor, bărbații reușesc să ofere erecții de lungă durată pe parcursul actului sexual și să-și bucure partenerele cu experiențele pe care și le doresc;
 • Medicamentele pentru performanța sexuală sunt deja cunoscute, reușind să adune adepți tot mai mulți, deși unele efecte secundare ar trebui să le dea de gândit celor care aleg să le folosească permanent. De reținut este faptul că efectele pastilelor de acest tip sunt pur mecanice și de scurtă durată. Din nefericire, nu există un medicament minune, 100% bun, care să rezolve impotența sau care să ofere performanțele dorite;
 • Hipnoza și programarea neurolingvistică sunt de mare ajutor în tratarea celor care suferă de anxietate în ce privește obținerea și susținerea unei erecții adecvate;
 • Dispozitivele pentru amplificarea erecției sunt de folos dacă sunt combinate cu alte metode de a performa în actul sexual;
 • Terapia de cuplu este des recomandată de medici pentru că înțelegerea și comunicarea pot da rezultate mult mai bune decât orice alt medicament, desigur, în anumite situații;
 • Chirurgia genitală. Uneori, mărirea dimensiuniii penisului a contribuit la îmbunătățirea potenței și la creșterea încrederii de sine a bărbatului. Această procedură trebuie să se realizeze în funcție de profilul pacientului, într-un loc potrivit, unde există tehnici moderne și personal calificat profesionist. În cazul în care există unele afecțiuni genitale grave, se pot trata chirurgical și apoi să se realizeze remodelarea sau reîntinerirea organelor genitale;
 • Tratamentele cu ultrasunete au efecte benefice asupra performanței sexuale, stimulând irigarea cu sânge a zonei penisului. Ele tratează impotența, mențin erecția suficient pentru a atinge orgasmul și sunt ideale și pentru persoanele cu probleme cardiovasculare;
 • Tratamentele hormonale cu HGH cresc performanțele sexuale, ajutând persoanele care au afecțiuni legate de disfuncțiile erectile.

În concluzie, deși potența masculină este destul de greu de obținut în unele cazuri, totuși, ea poate fi întreținută printr-o stare emoțională optimă, o viață de cuplu plină de înțelegere și iubire și printr-o sănătate fizică la cel mai înalt nivel. Dacă problemele apar, cea mai bună soluție pentru a remedia situația este apelarea la un specialist în domeniu, care va reuși să găsească rezolvarea potrivită.

This Post Has 2 Comments

 1. Marius

  As vrea sa ma ajutati si pe mine sau sa imi dati un sfat ceva pt ca ma confrunt cu o problema grava pot spune de la un timp de vreme nu mai mi se scoala si asta este o mare problema pt mine personal

  1. Robert

   Salut Marius. Ma poti contacta pe whatsapp sau telefonic pentru a sta de vorba. Nr: 0784864900

Lasă un răspuns