You are currently viewing Usturimea la ejaculare. Cauze și soluții

Usturimea la ejaculare. Cauze și soluții

Te ustură de fiecare dată când ejaculezi? Chiar dacă nu sună a problemă care să-ți pună bețe-n roate când vine vorba despre o partidă de sex, disconfortul resimțit te poate îngrijora. Da, te poți gândi la tot felul de afecțiuni, inclusiv la boli cu transmitere sexuală. Iar asta îți poate crea adevărate probleme de natură psihologică care îți pot influența nu doar sănătatea sexuală ci și performanța din dormitor.

De aceea, de fiecare dată când apare ceva anormal în modul în care funcționezi sau te simți este bine să te informezi corect. Să știi de la ce ți se trage și, mai ales, dacă e cazul să te duci la medicul specialist pentru un tratament corect.

Cam asta se întâmplă și dacă vorbim despre disfuncții erectile, spre exemplu. O simplă ejaculare precoce poate fi ignorată de unii bărbați în timp ce pentru alții poate însemna apariția și instalarea impotenței psihogene. Așadar, în funcție de fiecare persoană în parte afecțiunea poate necesita un anumit nivel de ajutor pentru a se reatinge confortul și siguranța mult dorite.

Eu te salut și cu această ocazie. Numele meu este Robert și sunt creatorul mierii pentru potență uPotent. Un supliment alimentar făcut din extracte de plante afrodiziace, numai bun în tratarea eficientă a ejaculării precoce. Nu, produsul meu nu o să te scape de usturimea din timpul orgasmului dar te va ajuta să îți recapeți încrederea în masculinitatea ta.

Cât despre usturimea pe care tu o simți atunci când îți dai drumul, iată ce trebuie să știi.

Ce anume ustură când ejaculezi

Despre potența masculină am mai vorbit în trecut. Atunci ți-am explicat cum se formează erecția, ce anume o declanșează și de ce ejaculăm în timpul orgasmului. Pentru moment este bine doar să amintesc că materialul seminal se formează în prostată, glanda aflată în vecinătatea vezicii urinare. Apoi, acest material seminal va fi eliminat cu putere spre exterior datorită mușchilor pelvieni. Mai mult, în drumul către exterior sperma trece prin uretră.

de ce te ustura cand ai orgasm

Așadar, ce anume te ustură? E greșit să spui că te doare penisul sau că tot organul masculin ar fi vinovat de disconfortul pe care tu îl resimți. De fapt, usturimea este resimțită atunci când materialul seminal străbate canalul uretrei.

Cauze pentru care te ustură penisul în timpul orgasmului masculin

Cele mai frecvente cauze sunt infecțiile cu bacterii. Acum, putem vorbi despre infecții urinare însă, în acel caz, usturimea va fi resimțită nu doar atunci când ejaculezi ci și când urinezi. Și, cu cât infecția rămâne netratată pentru mai mult timp cu atât usturimea crește în intensitate – la un moment dat se poate chiar transforma în durere și poate fi însoțită și de mâncărime locală.

Altă cauză poate presupune folosirea unor produse cu aplicare externă. De exemplu, poți folosi gel pentru potență sau spray contra ejaculare precoce. Dacă substanțele respective intră pe uretră atunci sunt șanse să resimți usturime la ejaculare și posibil la urinare. În cazurile respective este recomandat să speli bine penisul și să întrerupi administrarea suplimentelor.

O reacție similară, adică pe bază alergică, poți avea și dacă folosești jucării sexuale care intră în contact direct cu uretra – știu eu, sunt acele tije care se introduc în penis, spre exemplu.

senzatia de arsura atunci cand iti vine

Varicocelul, de regulă, cauzează disconfort la nivelul testicolului afectat. Însă, în anumite cazuri acest disconfort se poate transforma și în usturime resimțită pe durata contactului sexual – atât în penetrare cât și atunci când ejaculezi.

Dar, cea mai frecventă cauză a senzației de usturime și chiar de arsură în timpul orgasmului masculin este reprezentată de inflamarea prostatei – despre prostatită am mai discutat, pe larg, într-un alt articol.

Tratament pentru usturimea din timpul ejaculării

De multe ori tratamentul presupune simpla întrerupere a administrării sau folosirii substanțelor ori a produselor care au provocat disconfortul resimțit. Știu eu, dacă anumite tratamente medicamentoase dau aceste reacții adverse atunci cere sfatul doctorului. Altfel, evită să folosești prezervative sau lubrifianți cu substanțe care pot inflama țesutul, stai deoparte de pompele pentru mărirea penisului și, desigur, nu injecta kanamicină în penis.

În rest, dacă dai cu spray sau cu gel, gândește-te de două ori sau evită contactul produselor cu uretra. În caz de infecții, administrarea de antibiotice te poate salva – din nou, solicită ajutorul medicului de specialitate în acest sens.

Varicocelul și prostatita sunt afecțiuni la care este musai să ajungi la un urolog sau la un androlog. Doctorul va prescrie un tratament adecvat în funcție de fiecare situație în parte.

Altfel, nu-ți face griji. Usturimea în timpul ejaculării nu înseamnă că ai probleme cu potența sau disfuncții erectile. Este doar un disconfort care necesită identificarea corectă a cauzelor pentru un tratament cu adevărat eficient.

This Post Has One Comment

  1. Escorte

    Pentru a trata usturimea in timpul ejacularii ar trebui sa te adresezi medicului si, bineinteles, sa asculti ce ti se spune. Acesta iti va pune intrebari pentru a afla care este cauza exacta si iti va recomanda apoi medicamentatia necesara pentru a scapa de infectie.

    Insa daca solutia descoperita consta in imbunatatestea starii tale generale, a dietei alimentare, a stilului de viata sau a serviciilor de lifestyle s-ar putea sa fie nevoie sa tii cont de cateva sfaturi. Produsele mele pot fi folosite in aceasta situatie deoarece sunt prepate 100% din ingrediente naturale si nu numai ca au actiune antidiseptica ci si antiinflamatoare.

Lasă un răspuns