You are currently viewing Testosteron injectabil și terapia cu testosteron. Cât de eficient este

Testosteron injectabil și terapia cu testosteron. Cât de eficient este

Am observat că sunt din ce în ce mai mulți bărbați care doresc să-și restabilească nivelul normal de testosteron din corp. Pentru asta, există metode precum testosteron injectabil sau terapia cu testosteron, despre care vom vorbi în acest articol.

Faptul că sunt mulți bărbați interesați de acest lucru nu mă surprinde din două motive: unu – deficitul de testosteron la bărbați determină pierderea de masă musculară, slăbirea oaselor, oboseală cronică dar și tulburări ale funcției sexuale și doi – producția hormonului scade drastic odată cu înaintarea în vârstă.

Testosteronul îndeplinește, așadar, mai multe funcții pentru corpul uman și are un impact semnificativ asupra stării de spirit al bărbatului.

O întrebare (pe care cred că o adresez pentru prima dată) ar fi: care sunt tratamentele de substituție pe care ar trebui să le alegem: testosteron injectabil sau terapia cu testosteron? În definitiv, cât de eficiente sunt acestea?

Hai să aflăm împreună!

Rolul testosteronului în corpul bărbatului, pe scurt

Testosteronul, prietenul de nădejde al bărbaților! Râdem – glumim, însă acest hormon are acțiune principală în dezvoltarea sistemului reproductiv și contribuie la dezvoltarea trăsăturilor distinctive ale bărbaților, cum ar fi vocea profundă, creșterea părului facial și dezvoltarea musculaturii. Pe lângă aceste proprietăți, hormonul are un impact semnificativ asupra sistemului reproducător masculin, influențând fertilitatea și libidoul.

Sigur, rolul testosteronului nu se limitează la aceste aspecte, ci se extinde și asupra stării mentale și a sănătății generale.

Din păcate, producția de testosteron începe să scadă treptat în jurul vârstei de 30 de ani, cu un declin anual de aproximativ 1-2%. Ritmul acestei scăderi poate varia, fiind influențat de factori precum stilul de viață, nivelul de activitate fizică și istoricul medical al fiecărui bărbat în parte.

5 semne frecvente și simptome de testosteron scăzut la bărbați

5 semne frecvente și simptome de testosteron scăzut la bărbați
 1. Energie redusă: dacă te simți mereu obosit sau fără chef, ar trebui să îți pui niște întrebări. Oboseala cronică și lipsa de energie pot indica un dezechilibru hormonal.
 2. Libido scăzut: dacă interesul pentru activitatea sexuală este în scădere, înseamnă că testosteronul e low low low.
 3. Pierdere de masă musculară: reducerea masei musculare poate fi un semn al unei scăderi a nivelului de testosteron.
 4. Stare de spirit depresivă: schimbările în starea de spirit, inclusiv anxietatea sau depresia, pot fi legate de fluctuațiile hormonale.
 5. Disfuncția erectilă: problemele ce țin de erecție pot avea legătură cu nivelurile reduse de testosteron.

După cum ziceam, este important să știi că nivelul de testosteron poate varia în mod natural odată cu înaintarea în vârstă. Însă, dacă vezi schimbări majore, atunci ar trebui să fii mai atent. Vom vorbi despre testosteron injectabil, ca tratament, în cele ce urmează.

Cauzele comune ale scăderii nivelului de testosteron

După cum ziceam, nivelul acestui hormon scade natural odată cu înaintarea în vârstă, însă există diverse afecțiuni sau boli care pot contribui, de asemenea, la deficitul de testosteron.

Mulți bărbați se confruntă cu sindromul deficitului de testosteron din cauze precum:

 • Înaintarea în vârstă;
 • Obezitate; 
 • Sindrom metabolic (hipertensiune arterială, glicemie crescută, colesterol crescut, grăsime viscerală);
 • Diabet zaharat tip 2;
 • Sindrom de apnee în somn;
 • Alcoolism;
 • Boală cronică de rinichi;
 • Utilizarea unor medicamente, precum antidepresive sau analgezice;
 • Anomalii congenitale care afectează testiculele (anorhie, criptorhidie, hipoplazia celulelor Leydig).

De asemenea, bărbații pot dezvolta sindromul deficitului de testosteron din cauza:

 • Traumatismelor testiculare;
 • Îndepărtării testiculelor în cazul cancerului testicular;
 • Tratamentelor precum chimioterapia sau radioterapia testiculară;
 • Infecțiilor, în special virale precum oreionul sau HIV;
 • Afecțiunilor glandei pituitare sau autoimune;
 • Hemocromatozei, o boală genetică caracterizată de acumularea excesivă a fierului.

Toate acestea pot necesita terapia cu testosteron sau testosteron injectabil, dar să aflăm în continuare.

Cum se tratează deficitul de testosteron?

Cum se tratează deficitul de testosteron?

În general, când nu vorbim de prezența unor afecțiuni serioase, adoptarea unui stil de viață sănătos este cheia. Alimentație echilibrată, somn regulat, reducerea consumului de alcool și gestionarea eficientă a stresului pot contribui la menținerea nivelului optim de testosteron și la menținerea sănătății. 

Este esențial să abordăm aceste aspecte pentru a menține un echilibru hormonal adecvat și a preveni potențialele probleme de sănătate masculine.

Dacă sunt deja probleme pe fondul lipsei de testosteron, există mai multe alternative menite să restabilească nivelul acestuia precum terapia cu testosteron sau testosteron injectabil.

Ce este TRT sau terapia cu testosteron?

TRT sau terapia cu testosteron, reprezintă un tratament medical destinat corectării nivelului scăzut de testosteron în organism. Această terapie este adesea recomandată bărbaților care prezintă simptome ale hipogonadismului, cum ar fi oboseala cronică, scăderea libidoului sau pierderea masei musculare.

Procedura implică administrarea de testosteron în organism prin mai multe feluri, și anume: 

 • plasturi cu testosteron,
 • geluri speciale,
 • capsule cu testosterone,
 • injecții (testosteron injectabil).

Scopul este de a restabili echilibrul hormonal și a ameliora simptomele asociate deficitului de testosteron.

Efectele secundare pot include creșterea nivelului de globul roșu, retenție de apă sau modificări ale prostatei. Cu alte cuvinte, TRT necesită evaluare medicală atentă.

Testosteron injectabil: ce presupune?

Testosteron injectabil: ce presupune?

Testosteronul injectabil este o formă de tratament hormonal folosit pentru a corecta nivelul scăzut de testosteron în organism. Procedura presupune administrarea directă a hormonului în țesutul muscular, oferind o cale eficientă de absorbție în fluxul sanguin.

Aceste injecțiile intramusculare se administrează o dată la zece săptămâni și reprezintă una dintre cele mai populare variante utilizate. Administrarea se face sub supravegherea unui profesionist medical.

Când vine vorba de testosteron injectabil, acesta poate fi prescris și în cazuri medicale specifice, cum ar fi tratamentul cancerului testicular sau a altor condiții medicale care afectează producția naturală de testosteron.

Această formă de terapie hormonală necesită prescripție medicală și monitorizare atentă, deoarece dozele incorecte sau administrarea necorespunzătoare pot avea efecte secundare nedorite.

Soluția naturală recomandată pentru nivel scăzut de testosteron

Cred că am zis ce era esențial despre testosteron injectabil și terapia cu testosteron. Trebuie să înțelegi că este o tranziție naturală să ai un nivel mai scăzut de testosteron. Oricum, eu nu m-aș băga să fac aceste tratamente, de teama reacțiilor adverse. 

Eu am avut și probleme cu testosteronul și am trecut prin disfuncții erectile. Din experiență, recomand alternativele non-invazive, naturale, precum suplimentele pentru potență. Acestea m-au ajutat să trec peste problemele din dormitor și să mă bucur de momente frumoase cu partenera.

Pentru rezultate rapide și eficiente, recomand uPotent, un supliment 100% natural bazat pe miere cu o concentrație de plante afrodiziace. Această combinație unică oferă bărbaților un imbold natural, util în momentele în care se simt mai puțin încrezători din cauza problemelor erectile. Administrat ocazional, uPotent nu este un tratament, iar efectele se resimt și a doua zi după administrare.

Disponibil în farmacii, uPotent este o alegere potrivită pentru fiecare bărbat preocupat de sănătatea aparatului reproducător și sănătatea, în general. 

În concluzie, alegerea unor remedii non-invazive este un pas important către menținerea sau îmbunătățirea calității vieții sexuale.

Lasă un răspuns