You are currently viewing Cum gestionezi anxietatea și stresul pentru prevenirea ejaculării precoce

Cum gestionezi anxietatea și stresul pentru prevenirea ejaculării precoce

Este aproape imposibil să nu fi avut, măcar odată, pe parcursul vieții, un episod neplăcut în dormitor.

Știu că mulți dintre noi am trecut prin momente anapoda în timpul sexului din cauza stărilor de neliniște care ne-au pus în dificultate. 

De aceea, azi vreau să împărtășesc câteva trucuri menite să ne ajute să ne gestionăm anxietatea și stresul pentru prevenirea ejaculării precoce.

Impactul stresului și anxietății asupra vieții sexuale masculine

Impactul stresului și anxietății asupra vieții sexuale masculine

Stresul și anxietatea nu sunt altceva decât două provocări de ordin psihic care pot avea un impact negativ asupra creierului și asupra sănătății sexuale masculine.

Cu alte cuvinte, pot duce la disfuncții erectile, libido scăzut și ejaculare precoce. 

Sigur, există bărbați care reușesc să facă față acestor stări negative, atât pe plan emoțional, cât și fizic, în timp ce alții resimt efectele în cadrul actului sexual.

În unele cazuri pot duce inclusiv la anxietatea de performanță, un trac care poate apărea din senin la cei care au suferit un eşec erectil în timpul actului sexual.

Numai gândul că va ejacula prea repede sau că își va pierde erecția în timpul partidei îi poate provoca anxietate anticipativă fiecărui bărbat.

Practic, anxietatea aceasta de performanță se traduce prin predispoziția bărbatului de a se izola de tot ceea ce reprezintă viața intimă din dormitor. 

Din câte am mai citit, există o creștere a interesului față de impactul stresului în apariția și dezvoltarea problemelor de dinamică sexuală la bărbați. Observ că se lucrează constant la diferite metode pentru prevenirea ejaculării precoce și mă bucur că lucrurile stau în favoarea noastră.

4 pași pentru prevenirea ejaculării precoce cauzată de stres și anxietate 

Cred, însă, că depinde de noi să gestionăm anxietatea și stresul. Propun, prin urmare, să tăiem răul de la rădăcină și să căutăm remediile potrivite.

Vestea bună este că anxietatea și stresul pot fi tratate fără medicamente, cel puțin în stadiu incipient. Remediul adecvat, în acest caz, este cel care se concentrează pe tratamentul întregului individ – fizic și mental. Cu alte cuvinte, este recomandat să avem o abordare holistică.

Menținerea unui stil de viață sănătos, care să includă o alimentație echilibrată și exerciții fizice constante precum practicarea exercițiilor Kegel, respectiv a celor de respirație, pot contribui la reducerea nivelului de neliniște și implicit la creșterea rezistenței si a controlului ejaculării precoce.

Iată 4 trucuri care se dovedesc cele mai eficiente în prevenirea ejaculării precoce cauzată de stres și anxietate.

Fă exerciții de respirație pentru reducerea stresului și anxietății

Modul în care respirăm are un impact semnificativ asupra stării noastre mentale, iar exercițiile de respirație reprezintă un mijloc eficient pentru a ne aduce mintea într-o zonă zen.

În timpul inspirației, celulele sanguine primesc oxigen, iar în timpul expirației eliminăm dioxidul de carbon. De aceea, pentru a primi mai mult oxigen, este eficient să respirăm corect.

E indicat să inspirăm pe nas și să expirăm pe gură. Dar, ca să evităm hiperventilarea, este recomandat să petrecem mai mult timp expirând decât inspirând.

Dacă ne încetinim ritmul, ne vom putea calma sistemul nervos și vom contribui la prelungirea actului sexual. Recomandat ar fi să inspirăm timp de patru secunde, apoi să expirăm timp de șase secunde.  

De asemenea, atunci când respirăm din diafragmă (acel mușchi localizat fix sub plămâni) ne ajutăm corpul să reducă din munca pe care o depune atunci când respirăm.

Practică exerciții Kegel

Exercițiile fizice regulate sunt o modalitate eficientă și naturală de a îmbunătăți potența și de a avea o dispoziția foarte bună! Mișcarea este recomandată chiar și în tratarea impotenței ajutând, spre exemplu, la întărirea mușchilor pelvieni. 

Mai pe șleau, mersul pe jos sau alergatul contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular, iar exercițiile Kegel au ca obiectiv întărirea mușchilor pelvieni, esențiali în controlul ejaculării precoce. Acestea, după cum vezi, nu sunt doar pentru femei. Exercițiile Kegel pot ajuta și bărbații să-și întărească mușchii pelvieni, ceea ce poate duce la un control foarte bun al ejaculării.

Aceste exerciții se pot realiza într-o poziție relaxată, fie că stăm pe un scaun sau în pat. Prin contractarea mușchilor pelvieni, reproducem senzația de contracție utilizată pentru a opri jetul de urină, menținând contracția pentru 3-5 secunde.

Fă stretching ca să-ți îmbunătățești flexibilitatea în dormitor

Fă stretching ca să-ți îmbunătățești flexibilitatea în dormitor

Știai că întinderea după exercițiile cardio reduce riscul de accidentare din… pat? Râdem – glumim, dar stretchingul chiar are această funcție.

Exercițiile de stretching pot ajuta la prevenirea leziunilor musculare din timpul activităților sexuale intense, asigurând o experiență sexuală plăcută și lipsită de incidente. Practic, pot ajuta la menținerea și îmbunătățirea flexibilității din timpul nebuniei.

Trebuie spus că mai are o funcție, și anume că ajută potența masculină. În timpul stretchingului, fluxul de sânge către organele pelviene crește semnificativ. Fapt care ajută la menținerea unei erecții ferme și la prelungirea actului sexual. Pe bune și pe încercate.

 În plus, ne poate îmbunătăți starea de spirit și ajută la gestionarea stresului.

Așa că n-ar fi rău să mai băgăm și noi câte o ședință de Pilates. Cu rușinea mori de foame iar, în cazul ăsta, rămâi nefe…ricit.

Încearcă stimulente naturale ca să-ți recapeți încrederea

Suplimentele naturale pentru potență oferă alternative eficiente și sigure în lupta cu prevenirea ejaculării premature. De asemenea, cele mai eficiente stimulente naturale contribuie la îmbunătățirea performanței sexuale, dar și la creșterea încrederii în sine.

Prevenirea ejaculării precoce prin intermediul suplimentelor pentru potență

Ce fac pastilele de potență mai exact? Sunt un aliat de nădejde când vine vorba de îmbunătățirea vieții sexuale. 

Stimulează dorința sexuală și ajută la redobândirea stimei de sine. Mai mult, contribuie la combaterea oboselii și la recuperarea rapidă între actele sexuale. Prin înțelegerea și administrarea corectă a stimulentelor precum mierea pentru potență, fiecare bărbat se poate bucura de o viață sexuală împlinită.

Prin urmare, prevenirea ejaculării precoce este posibilă prin menținerea unui echilibru. Însă pentru a-și îmbunătăți performanțele sexuale, este recomandat ca bărbații să se orienteze către metode naturale.

Lasă un răspuns