You are currently viewing Speranța de viață sexuală la bărbați. Tot ce trebuie să știi

Speranța de viață sexuală la bărbați. Tot ce trebuie să știi

Salutare! Robert la butoane. Mă bucur că ai revenit pe blogul meu. Ca de obicei, sunt aici pentru a te ajuta să înțelegi mai bine lucrurile legate de potența masculină dar și speranța de viață sexuală la bărbați.

Gândindu-mă la temele pe care le-am abordat, mi-am dat seama că nu am vorbit despre cât de mult timp poate fi un bărbat activ sexual. Și mi se pare un subiect bun mai ales că, la nivel general, oamenii percep sexualitatea masculină ca fiind ceva înnăscut, ceva natural care ne traversează existența și comportamentul.

Mi-a luat vreo 20 de ani să înțeleg că, deși sexualitatea este cea care ne face unici, există o mulțime de factori care influențează speranța de durată a vieții sexuale la bărbați. Printre altele, acesta a fost și unul din motivele pentru care am creat uPotent, mierea pentru potență din plante afrodisiace care a ajutat mulți bărbați până în prezent.

De aceea, întrebarea la care te provoc să găsim răspuns este următoarea:

Până la ce vârstă pot fi bărbații activi sexual?

Acest lucru depinde de la individ la individ. Pot însă să îți confirm că dacă ai trecut deja de pragul de 60 de ani nu înseamnă că te apropii de sfârșitul vieții tale sexuale. Nicidecum. Sexualitatea nu dispare o dată cu vârsta, ci continuă să se manifeste chiar şi ceva mai târziu.

Bărbații întrețin relații sexuale și la 70 sau 80 de ani. Sexul poate fi îngreunat, însă nu imposibil. Chiar dacă frecvența sexului scade, pe măsură ce înaintăm în vârstă, față de anii tinereții, acesta trebuie totuși practicat cu regularitate. 

Iar dacă te întrebi: 

„De ce este recomandat ca sexul să rămână constant și în cazul vârstnicilor?”, atunci vei primi răspunsul: 

„Pentru că nu trebuie să piardă din beneficiile pe care le are sexul asupra stării generale de sănătate.”

Activitatea sexuală poate avea un impact pozitiv asupra inimii și a sistemului cardiovascular. Poate stimula circulația sângelui, poate contribui la menținerea unei inimi sănătoase și la reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare. În plus, poate avea un efect protector și asupra funcției cerebrale. Trebuie spus că mai are rolul de a consolida emoțional relația pe care o ai cu partenerul.

Este adevărat că, spre exemplu, scăderea libidoului sau problemele cu funcția erectilă pot altera viața sexuală a fiecărui bărbat. Sănătatea sexuală a bărbaților nu e de neglijat.

Speranța de viață sexuală la bărbați: factori care o influențează

Nu trebuie să ignorăm că, odată cu înaintarea în vârstă, corpul trece prin niște modificări treptate, care sunt normale și inevitabile. Cu toate acestea, există câțiva factori de care trebuie să ții cont.

Menținerea unei stări de sănătate optime, adoptarea unui stil de viață sănătos și comunicarea deschisă cu partenerul de viață pot contribui la menținerea unei vieți sexuale active și satisfăcătoare pe termen lung.

Hai să-ți spun, pe larg, despre ce este vorba.

Factori biologici

Din punct de vedere biologic, nivelul de testosteron, care scade în mod natural odată cu înaintarea în vârstă, poate avea un impact nedorit asupra performanței și dorinței sexuale. Alți factori biologici care pot influența viața sexuală includ sănătatea cardiovasculară, dar și prezența afecțiunilor medicale, cum ar fi diabetul sau disfuncțiile erectile.

Factori psihologici

De cele mai multe ori, afecțiunile asociate funcțiilor erectile sau prejudecăţile sociale pot dăuna vieții sexuale, ajungându-se până la întreruperea definitivă. Stresul, stima de sine scăzută, emoțiile negative, incapacitatea de a comunica deschis cu partenerul pot fi inclusiv declanșatori ai anxietății de performanță sexuală. Din fericire, există mici pârghii care pot ajuta bărbatul să se bucure de un tonus bun și de o viață sexuală activă.

Citește mai multe despre probleme psihologice care afectează potența.

Remedii care contribuie la speranța de viață sexuală la bărbați

Veste bună este că nivelul libidoului masculin poate fi reglat prin diferiți factori. Pentru a-ți potența viața sexuală pe termen lung, ai o mulțime de remedii care-ți vin în ajutor. Așadar, speranța de durată a vieții sexuale la bărbați poate crește considerabil dacă ții cont de următoarele: 

Comunicare

Se spune că o comunicare bună între doi parteneri poate favoriza climatul intim care să compenseze din intensitatea performanței sexuale din tinerețe. Cu alte cuvinte, atunci când actul poate fi dificil de întreținut sau apare plictisul sexual, apropierea intimă a partenerilor se poate realiza prin orice alte forme de exprimare a contactului emoțional dintre cei doi.

Sport

Toată lumea zice că e bine să faci mai mult sport. Știi că-i recomandat și în menținerea unei vieți sexuale active chiar și la vârste înaintate? Mișcarea este recomandată chiar și în tratarea disfuncțiilor erectile contribuind, spre exemplu, la întărirea mușchilor pelvieni. Inclusiv mersul pe jos ajută foarte mult, măcar 30 minute pe zi. 

O persoană activă va fi tot timpul plină de energie și va avea libidoul crescut. 

Alimentație

Mănâncă mai sănătos. Știai că există anumite alimente care contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui datorită conținutului lor de nutrienți? Încearcă să incluzi în planul tău alimentar țelina, afinele și fructele de pădure, peștele gras, ciocolata neagră, mierea, ghimbirul sau scorțișoara. Află mai multe despre fructele și alimentele care ajută potența.

Eliminarea fumatului

Fumatul afectează potența și libidoul. Există mai multe motive pentru care renunțarea la fumat poate contribui la o viață sexuală mai sănătoasă și satisfăcătoare. Spre exemplu,  fumatul poate afecta calitatea spermei, reducând șansele de concepție. Renunțarea la fumat poate contribui atât la creșterea fertilității, cât și la îmbunătățirea circulației cardiovasculare. De asemenea, substanțele din țigări afectează în mod negativ fluxul de sânge prin vasele de sânge, inclusiv cele care alimentează organele sexuale.

Așadar, alege să faci tot posibilul ca să te bucuri cât mai mult de partidele de sex. Fă tot ce-ți stă în putere să rămâi un bărbat activ sexual. O să vezi, totul va fi bine după ce îți regăsești echilibrul psihic și fizic. Indiferent ce spun studiile despre speranța de viață sexuală la bărbați, numai tu o poți influența pe a ta.

Lasă un răspuns