You are currently viewing Care sunt cele mai frecvente vise erotice și ce semnificație au?

Care sunt cele mai frecvente vise erotice și ce semnificație au?

Somnul reprezintă o perioadă de odihnă și relaxare, inclusiv pentru activitatea scoarței cerebrale. În timpul somnului, creierul tău elimină toxinele pe care le-a acumulat în starea de veghe, iar ritmul cardiac se reduce, la fel și tensiunea arterială. 

Toate acestea contribuie la destindere și favorizează apariția viselor, care sunt manifestări ale creierului. Printre visele des întâlnite se află cele erotice, un adevărat barometru pentru apetitul sexual, ca element important al psihicului uman. Iată care sunt cele mai frecvente vise erotice și ce semnificație au.

Visezi că faci sex cu o femeie necunoscută

Visurile reprezintă tărâmul eliberării, unde fanteziile se desfășoară fără opreliști. Se întâmplă deseori să visezi că faci sex cu o femeie pe care nu o cunoști. Poate fi vorba despre genul de tipă care-ți place sau de o fată fără chip, al cărui trup te fascinează atât de mult încât poți chiar să ai ejaculare în somn și să te trezești satisfăcut, ca după o partidă de amor.

Înseamnă că subconștientul tău îți arată nevoia de atracție sexuală puternică, reprezintă un semn de nemulțumire față de viața ta intimă actuală. Deși pare că este o formă de sex fără obligații, acest vis arată că tânjești după o relație bazată pe atracție și înțelegere, cu o persoană care să te merite și să te aprecieze.

O altă interpretare este necesitatea de consolidare a încrederii în sine. Femeia fără chip semnifică propria identitate, pe care o cauți și simți nevoia să-ți fie recunoscută, pusă în valoare. Calitățile fizice ale fetei din vis reprezintă proiecții ale abilităților sociale și emoționale neexprimate, ce se află în stare latentă în personalitatea ta profundă. 

Ai vise erotice în care apare fosta iubită

Un termen la modă în psihanaliză este cel de pasturbare, adică raportarea idilică la trecut (past în limba engleză). Suprapui fericirea de a fi tânăr, realizările și momentele frumoase din anii de aur, peste nevoia de împlinire și satisfacție sexuală.

Dacă nu ești într-o nouă relație, poate fi un semn că ai trecut peste impotența psihică dată de eșecul în amor și că ești gata să faci noi cuceriri, să mergi la întâlniri și, de ce nu, să-ți găsești marea dragoste.

Pe de altă parte, un vis erotic în care apare o femeie a cărei amintire este neplăcută înseamnă că treci printr-o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional și ai temeri în legătură cu partenera ta actuală.

Visezi că ai relații intime cu mai multe femei

Este bine-cunoscut faptul că în vis scapi de inhibiții și activezi dorințele cele mai ascunse, iar fanteziile sexuale se află printre secretele pe care le au bărbații de toate vârstele. Dacă ai consumat în seara precedentă băuturi care cresc potența, acest lucru influențează reacțiile tale din timpul somnului, iar subconștientul eliberează gândurile tale despre sex, dorințe și entuziasm erotic.

Dacă visezi sex în grup nu înseamnă că faci o orgie onirică. Mai degrabă este vorba despre nevoia ta de varietate. Vrei să ieși din rutină și să-ți împlinești potențialul  creativ. Cauți o modalitate de exprimare a imaginației pe care nu o poți manifesta în viața de zi cu zi.

Deseori se află persoane cunoscute în grupul de femei pe care le visezi în ipostaze erotice. Acest lucru reprezintă un semn al atracției pe care-l ai față de anumite persoane. Este posibil ca în mod inconștient să-ți dorești o femeie din anturajul tău, o fată pe care ai zărit-o pe stradă sau o veche prietenă la care nu te-ai gândit ca la o parteneră de sex.

Apar în visul tău erotic locuri misterioase, pericole și aventuri

Se întâmplă să te visezi în locuri exotice, în orașe unde nu ai fost niciodată sau în încăperi pe care nu le recunoști.  Aceste aventuri nocturne arată dorința ta de ieșire din cotidian. Vrei să trăiești senzații tari, să simți pericole care să-ți satisfacă nevoia de adrenalină, asemenea unor sporturi extreme.

Reprezintă și o reacție a organismului la lipsa de activitate fizică, un posibil semnal de alarmă despre un mod de viață sedentar, în care stresul se manifestă ca inhibitor și vrei să compensezi în vis, unde te transformi într-un adevărat bărbat fatal.

Se recomandă să iei vitamine pentru potență și să consumi alimente bogate în nutrienți esențiali, care să-ți asigure echilibrul interior, să te ajute în fortificarea organismului și creșterea libidoului. Astfel te vei bucura de o viață sexuală împlinită, nu doar în visele erotice, ci în relațiile reale pe care le ai cu partenera ta.

Lasă un răspuns