You are currently viewing Sănătatea sexuală la bărbați. Tot ce trebuie să știi

Sănătatea sexuală la bărbați. Tot ce trebuie să știi

Performanțele din dormitor sunt foarte importante pentru bărbați, atât la nivel fizic, cât mai ales psihic și emoțional. Te preocupă sănătatea sexuală și vrei să știi care sunt cele mai frecvente probleme ce pot să apară în viața intimă? Îți prezentăm în continuare detaliile necesare, ca să te bucuri de sex și în același timp să-ți îngrijești sănătatea.

Cele mai importante probleme de sănătate sexuală la bărbați

Sănătatea sexuală la bărbați se referă la tulburările sau factorii care împiedică producerea unui raport sexual. Se consideră că este vorba despre o disfuncție sexuală atunci când una sau mai multe dintre cele patru faze ale actului sexual (excitația, penetrarea, orgasmul și relaxarea) nu se poate produce.

Tulburări de ejaculare

Tulburările de ejaculare sunt de mai multe feluri: ejaculare precoce, ejaculare tardivă și ejaculare retrogradă. Este importantă diagnosticarea lor corectă și identificarea factorilor fiziologici, anatomici și psihologici responsabili cu aceste afecțiuni.

Ejaculare precoce

Ejacularea precoce, denumită și ejaculare prematură apare înainte sau imediat după penetrare. Astfel sunt anulate celelalte trei faze ale actului sexual (penetrare, orgasm, relaxare).

Este important de stabilit ce înseamnă ejaculare precoce, pentru că mulți bărbați sunt complexați de faptul că nu rezistă mai mult în timpul actului sexual. Printre cele mai răspândite mituri despre sex este acela al duratei pe care trebuie s-o aibă o partidă de sex reușită.

Ejaculare tardivă

În acest caz, bărbații au nevoie de stimulare sexuală îndelungată, deoarece ating orgasmul și ejaculează cu dificultate, iar uneori chiar nu pot ejacula deloc. Simptomele apar mai ales la începutul vieții sexuale și pot continua în cazul unor probleme cronice de sănătate, intervenții chirurgicale, exces de alcool sau tulburări mentale precum anxietate, depresie, inadaptare la stres.

Ejacularea tardivă este uneori este însoțită de ejaculare în somn și nu reprezintă un motiv de îngrijorare, dacă nu sunt înregistrate episoade foarte dese de poluție nocturnă.

Ejaculare retrogradă

Ejacularea retrogradă reprezintă una dintre cele mai serioase disfuncții erectile, deoarece înseamnă că bărbatul nu elimină materialul seminal pe uretră, ci ajunge în vezica urinară și va fi eliminat prin urinare. 

Sănătatea sexuală la bărbați este afectată de ejacularea retrogradă, pentru că această afecțiune poate face imposibilă conceperea unui copil. Actul sexual în sine nu este afectat, se poate desfășura în mod normal, toate fazele sale sunt îndeplinite. Dar diagnosticarea și tratarea ejaculării retrograde sunt importante pentru cuplurile care își doresc să procreeze.

Libidou scăzut

Multe dintre problemele psihologice afectează potența, iar cea mai frecventă consecință este scăderea libidoului. Din cauza stresului, a dificultăților din viața profesională și personală, se reduce interesul pentru întreținerea relațiilor sexuale.

Această condiție medicală, denumită și tulburare sexuală hipoactivă, reprezintă o afecțiune conjuncturală și afectează pe termen scurt și mediu sănătatea sexuală a bărbaților. 

Impotență  

Cea mai gravă problemă de sănătate sexuală la bărbați este impotența, adică incapacitatea de obținere și menținere a erecției. În această situație, actul sexual devine imposibil și este necesară consultarea unui medic androlog, pentru diagnosticare și analizarea cauzelor de producere a acestei afecțiuni.

Impotența poate să apară la bărbații care suferă de boli cardiovasculare sau alte boli cronice, sau la bărbații care duc o viață dezechilibrată, exagerează cu alcoolul sau se confruntă cu un nivel ridicat de stres.

Cum poate fi îmbunătățită sănătatea sexuală la bărbați

Bărbații trebuie să respecte un mod de viață sănătos, susținut printr-o alimentație echilibrată și activitate fizică regulată. Vizita la medic și efectuarea controalelor periodice reprezintă modalități eficiente de îngrijire a sănătății sexuale. Sunt recomandate vitamine pentru potență, deoarece acționează ca stimulente naturale, reglează funcțiile vitale și cresc apetitul sexual. 

Cea mai bună variantă de fortificare este mierea pentru potență uPotent, pe care bărbații de toate vârstele o preferă, atunci când vor să-și îmbunătățească performanțele sexuale într-un mod rapid și eficient, fără riscuri sau efecte secundare ce pot să dăuneze sănătății.

Lasă un răspuns