You are currently viewing De ce îți este atât de greu să te lași de masturbare

De ce îți este atât de greu să te lași de masturbare

O faci de când ești mic. Probabil îți este și greu să îți amintești o perioadă în care nu te-ai masturbat cu regularitate. Poate, la început o făceai ceva mai rar. Ai descoperit că-ți place și că te relaxează și te masturbai o dată la câteva zile. Apoi, fără să-ți dai seama când s-a întâmplat, ai crescut frecvența momentelor de autosatisfacere. Ai avut perioade când te frecai și de câteva ori pe zi dar și săptămâni în care o lăsai mai moale. Însă, dacă ar fi să faci o medie, nu trece o săptămână fără să ai un moment de plăcere cu tine însuți.

Dar, deja îți dai seama că ceva nu-i bine. Că e prea des și, cel mai probabil, ai realizat că masturbarea îți cam controlează viața. Când nu o faci ești stresat și cu greu îți găsești motivația. Când ai câteva momente libere ești cu mâna în pantaloni. Desigur, imediat după ce te-ai masturbat îți pare rău că ai făcut-o. Că nu ai putut rezista tentației. Dar, îți promiți că asta a fost ultima. Că de acum vei reuși să stai deoparte de filmele pentru adulți sau de literatura erotică. Și că, cu siguranță, nu o să te mai gândești la aceleași fantezii sexuale.

Bun, dar, totuși, de ce îți este atât de greu să te lași de masturbare? Astăzi vreau să-ți explic ce se întâmplă în creierul tău atunci când te freci în mod frecvent și cum poți să depășești această dependență – da, masturbarea excesivă sau compulsivă este o formă de dependență sexuală.

Desigur, explicațiile mele vor avea la bază experiența prin care am trecut eu. Nu-i musai să se potrivească cu ceea ce pățești tu dar cu siguranță o să-ți ofere o înțelegere mai bună a fenomenului.

Ca de obicei, în spatele tastaturii stau eu, Robert, creatorul uPotent. Tot ca de obicei îmi pare bine să te regăsesc în blogul meu și, cu această ocazie, te salut cu tot respectul cuvenit!

Masturbarea de la vârste mici

Majoritatea bărbaților descoperă masturbarea în copilărie. Vorbesc despre ea, în glumă, cu prietenii și ajung să o testeze să vadă ce-i cu toată reclama. Sau, o descoperă mai mult din joacă atunci când strâng mai tare penisul și observă că e o plăcere intensă în acea mișcare.

Oricum ar fi, de cele mai multe ori când vorbim despre masturbare excesivă la adulți, totul începe încă din copilărie.

de ce nu poti sa renunti la dorinta de a te masturba

E și greu să nu o faci. Sexul e peste tot. Ușor accesibil și, cel mai important, plăcut. Atât fizic dar mai ales psihic.

Problema este că masturbarea de mic copil poate provoca neplăceri bărbatului adult, în special atunci când devine o ușoară dependență.

De cele mai multe ori, masturbarea duce la apariția disfuncțiilor erectileejaculare precoce, pierderea erecției în timpul actului sexual sau obținerea erecției cu greutate.

Asta se întâmplă pentru că, de-a lungul timpului, masturbarea învață organismul să se excite doar în preajma unor stimuli sexuali specifici, unii care nu prea au legătură cu ceea ce se întâmplă în timpul unei partide propriu-zise. Apoi, masturbarea mai obișnuiește corpul cu ceva: cu ejacularea rapidă, după doar câteva secunde de la aplicarea stimulului sexual.

Masturbarea frecventă: ce se întâmplă la nivelul creierului

Masturbarea schimbă modul în care creierul funcționează atunci când ne excităm. Da, creierul este cel care declanșează totul: un stimul sexual declanșează impulsuri nervoase care pun în mișcare sângele către zona pelviană și care asigură menținerea erecției până la ejaculare. Scopul este clar: reproducerea.

Însă, masturbarea frecventă modifică aceste procese instinctive. Creierul va învăța să se excite în situații specifice. Nu se va mai raporta la realitate ci la imaginație. Și, cu toții știm că imaginația este mult mai intensă și mai plăcută decât realitatea. Așadar, creierul va reacționa la fantezii sexuale.

Apoi, pe măsură ce creierul se va obișnui cu aceste fantezii va cere mai mult. Adică nu se va mai excita la fel de tare și își va dori fantezii noi. De cele mai multe ori, va căuta ineditul și neobișnuitul. De aceea, bărbații care se confruntă cu problema masturbării excesive vor avea fantezii ceva mai ieșite din comun și vor încerca să le impună partenerelor de viață.

Masturbarea se va transforma într-o dependență sexuală. Adică, atunci când nu va primi această satisfacție creierul va secreta cantități crescute de cortizol. Pe scurt, va exista un nivel ridicat de stres în organism. Totul este foarte similar cu dependența de alcool sau de tutun. Creierul va solicita doza obișnuită și va face tot posibilul pentru a o obține. De aceea tot corpul va cere doza de masturbare mult dorită.

De ce îți este greu să te lași de masturbare

Pentru că ești dependent de ea. Pentru că doar la asta te gândești și pentru că există multe lucruri în jurul tău care îți stimulează creierul și care pot fi asociate cu dependența ta.

Cu toate acestea, așa cum orice dependență poate fi tratată, și cea sexuală poate fi ținută sub control.

Desigur, trebuie să ai răbdare și tărie de caracter. Primul pas? Găsești motivul pentru care vrei să te lași de masturbare. Poate fi diferit de la o persoană la alta. De exemplu, pentru mine a contat mult faptul că nu puteam avea o relație stabilă. Și că ejaculam mult prea repede. Mă izolasem de lumea din jurul meu și evitam partidele de sex. Îmi doream o familie și în situația respectivă nu o puteam avea.

Ideea e că trebuie să găsești motivația corectă pentru a te lăsa pe termen lung și nu doar pentru o săptămână, două.

Apoi, desigur, trebuie să nu îți mai expui creierul la stimulii sexuali care declanșează dorința sexuală.

Adică nu te mai uiți la filme pentru adulți, nu mai citești literatură erotică, nu te mai uiți la poze deocheate pe social media (nici chiar la poze cu fete din grupul tău de prieteni) și, de fiecare dată când ai un gând de natură sexuală, îl alungi din capul tău.

La mine au funcționat super bine plimbarea în aer liber și sportul. De fapt, orice activitate care îmi ținea mintea ocupată. Apoi, o bună soluție sunt ieșirile cu prietenii și contactul social. Nu ai cum să te freci când alergi în parc, când te plimbi pe stradă sau când ieși în oraș cu grupul de prieteni, nu?

Așa că, ai grijă să ai creierul ocupat, cât mai departe de orice posibil stimul sexual.

Foarte important: fă sex. Dar fă-l cu partenera nu de unul singur. Când ești cu ea, nu te mai gândi la fantezii sexuale. Nu-ți mai închipui tot felul de scenarii. Bucură-te de corpul ei și de ceea ce se întâmplă între voi.

Dacă ai disfuncții erectile, folosește ceva pentru a scăpa de frica de eșec. Da, mierea pentru potență este o soluție atunci când ejaculezi prematur sau atunci când nu ai potență maximă. Dai un plic de uPotent pe gât și după poți să reziști cât vrei tu sau cât e nevoie pentru a te bucura de sex cu partenera ta.

Ai înțeles acum de ce nu poți să te lași de masturbare sau de ce îți este atât de greu să o faci? Nu uita, primul pas este să găsești motivația potrivită. După, drumul va fi mai simplu pentru că vei avea un sens bine definit.

Lasă un răspuns