You are currently viewing Monotonia in cuplu: sursa, semne si solutii

Monotonia in cuplu: sursa, semne si solutii

Viata amoroasa joaca un rol esential pentru dispozitia fizica si psihica intr-un cuplu, atat pentru femei, cat si pentru barbati. De aceea, aceasta trebuie intretinuta fara a tine cont de prejudecati sociale care pot induce ideea ca viata amoroasa trebuie incheiata la o anumita varsta, chiar daca ambii parteneri sunt inca in stare, sau ca aceasta trebuie sa se limiteze la un anumit mod de abordare.

Una dintre cele mai mari probleme care afecteaza atat viata amoroasa, cat si viata sentimentala este monotonia in cuplu. Aceasta duce la o rutina daunatoare pentru ambii participant in relatie care, la randul sau, duce la saturatie si plictiseala.

Prin urmare, este important sa stii care sunt primele semne ale instalarii monotoniei in relatie, precum si care sunt sursele acesteia. Cel mai important aspect, insa, este cunoasterea solutiilor pentru a rezolva aceasta problema si a nu ajunge la o relatie monotona, deoarece acest lucru poate insemna chiar sfarsitul acestei relatii.Din pacate, monotonia in relatie apare incet si poate provoca pagube morale semnificative daca nu este constatata ca atare si eliminata din timp. De multe ori, poate fi confundata cu o simpla stare de moment care te astepti sa treaca rapid. De aceea, este important sa stii de unde poate proveni monotonia.

Comunicarea joaca un rol cheie intr-o relatie, pe aceasta bazandu-se starea de spirit a cuplului. In foarte multe cazuri, comunicarea este cea care intemeiaza o relatie, iar atractia sexuala este ceva suplimentar. In momentul in care comunicarea nu mai este eficienta, incepe sa se instaleze monotonia, deoarece cuplul nu isi mai poate rezolva problemele.
Chiar daca gelozia este un semn de iubire, aceasta nu trebuie sa afecteze libertatea individuala a cuiva. Cu toate ca formati un cuplu, fiecare dintre voi are prieteni cu care trebuie sa-si petreaca timpul pentru a se destinde si pentru a oferi spatiu celuilalt.
Daca gelozia poate deveni sufocanta, nepasarea duce la monotonie din cauza faptului ca nu mai exista niciun interes din partea cuiva. Nepasarea poate anula si dorinta celuilalt de a surprinde cu ceva nou, instaland astfel monotonia.

Cuplu in pat
Chiar daca monotonia in relatia de cuplu se instaleaza discret, exista cateva semne carora trebuie sa le oferi o atentie deosebite pentru a nu permite degradarea relatiei.
Atunci cand te simti mai bine in propria intimitate decat atunci cand va petreceti timp impreuna, inseamna ca atractia sexuala si sentimentala nu mai functioneaza. Acesta este primul semn care poate prevesti monotonia.

Atractia sexuala devine din ce in ce mai slaba

Avand in vedere rolul pe care il joaca atractia sexuala in relatia de cuplu, aceasta trebuie mentinuta mereu la un nivel ridicat. In momentul in care apar probleme care afecteaza acest aspect, indiferent ca este vorba de probleme medicale de natura sexuala, trebuie urgent gasita o rezolvare.
Daca relatia actuala nu te mai surprinde cu nimic din cauza monotoniei, incepi sa te gandesti la posibilitati de a o inlocui, deoarece simti nevoia sa reaprinzi o flacara care pare sa nu mai arda.

Cuplu in parc

3. Ce solutii ai pentru a evita sau alunga monotonia in cuplu?

In momentul in care observi ca monotonia se instaleaza, este important sa actionezi cat mai rapid. Pentru acest lucru, exista cateva solutii care te pot ajuta.

3.1 Purtati-va ca adolescentii in anumite ocazii

Grijile cotidiene din viata de adult pot deveni prea coplesitoare. Luati-va o zi doar pentru voi, in care sa va purtati ca niste adolescenti de liceu si sa uitati de griji. Folositi lucruri simple precum mersul la un film sau un picnic in parc.

3.2 Experimentati in pat

Mentineti viata sexuala interesanta. Nu va sfiiti sa experimentati lucruri noi si sa va indepliniti unul altuia fanteziile.

3.3 Faceti lucruri fara o planuire prealabila

Surprindeti-va reciproc cu o experienta de la care nu stiti ce sa asteptati. Plecati intr-o calatorie cu o destinatie despre care nu stiti nimic si petreceti timp acolo, fara a avea ceva planuit de dinainte.

Cuplu in restaurant

Monotonia in cuplu poate fi foarte periculoasa daca nu este rezolvata din timp. De aceea, este important sa oferi o mare atentie semnelor care pot prevesti instalarea acesteia si sa gasiti din timp solutii pentru o elimina.

Lasă un răspuns