You are currently viewing Cele mai răspândite mituri despre sex. Care este adevărul?

Cele mai răspândite mituri despre sex. Care este adevărul?

Viața intimă este foarte importantă pentru încrederea în sine a fiecărei persoane și pentru fericirea în cuplu. Presiunea unor prejudecăți și mituri despre sex este puternică și poate fi o sursă de complexe, așteptări nerealiste sau frustrări pe termen lung. Iată care sunt cele mai răspândite afirmații despre potența masculină și viața sexuală care nu sunt adevărate, dar influențează comportamentul oamenilor.

Mărimea penisului asigură satisfacția sexuală

Unul dintre cele mai cunoscute mituri despre sex este cel în legătură cu mărimea penisului. Despre organul sexual masculin se spun de mii de ani lucruri mai mult sau mai puțin științifice, au fost realizate opere de artă și tratate de medicină naturistă.

Adevărul este că dimensiunea normală a penisului, din punct de vedere anatomic, variază de le 8-9 cm în stare flască și ajunge la 13-15 cm în stare erectă. Lungimea organului sexual al bărbaților diferă în funcție de temperatură, nivel de excitare, frecvența actelor sexuale.

Satisfacția partenerei, adică orgasmul la femei se bazează și pe nivelul de afectivitate de apropierea între cei doi protagoniști ai actului sexual, pe implicarea emoțională în viața de cuplu. Doar un penis mai mare nu este o garanție a unei vieți sexuale împlinite. 

Poți să mărești penisul doar cu tratamente medicale

O altă idee preconcepută în legătură cu viața intimă a bărbaților este că îmbunătățirea performanțelor în dormitor se poate realiza doar prin tratamente medicale și substanțe excitante, care să mărească fluxul sanguin în organul sexual și astfel să crească durata și intensitatea actului sexual.

Acest lucru este fals. Dacă te întrebi cum să-ți îmbunătățești viața sexuală, ai la dispoziție o gamă largă de soluții, iar cele mai bune sunt tratamentele naturiste pentru potență, alături de consilierea psihologică și echilibrul emoțional în cuplu.

Jocurile erotice și accesoriile sexuale contribuie și ele la crearea unei atmosfere intime, fără inhibiții, care stimulează erecția în mod natural, fără să fie nevoie de substanțe chimice, dăunătoare sănătății.

Ejacularea precoce înseamnă un act sexual ratat

Există multe mituri despre ce înseamnă să fii bun la pat, iar bărbații sunt deseori complexați de standardele pe care le impun filmele erotice, reclamele sau revistele mondene.

Sunt persoane cu o adevărată obsesie a duratei pe care o consideră necesară pentru un act sexual reușit. De aceea mulți bărbați sunt mai preocupați să nu aibă o erecție rapidă, decât să se gândească la satisfacția partenerei și la calitatea preludiului.

Medicii specialiști consideră că un bărbat adult normal prezintă un timp de latență pentru ejacularea intravaginală de 6-7 minute. Deși aceste date sunt cunoscute, bărbați de toate vârstele continuă să considere ejaculare precoce orice act sexual consumat mai rapid decât limita pe care și-au setat-o în mod subiectiv.

Acest lucru funcționează ca un inhibitor mental și deseori are efecte negative asupra performanțelor sexuale, atât pe termen scurt, când reduce șansa mai multor “numere”, cât și pe termen lung, pentru că scade încrederea în propria sexualitate.

Bărbații care ejaculează rapid sunt infertili

Unul dintre cele mai răspândite mituri despre sex este că fertilitatea bărbaților depinde de durata actului sexual și de rezistența pe care aceștia o au de la momentul excitării până la ejaculare.

Tulburările de ejaculare pot fi printre cauzele infertilității, dar aceasta se bazează pe cantitatea și calitatea spermei. Factorii de risc pentru infertilitate masculină sunt afecțiunile medicale (mai ales boli cronice), ereditatea, obezitatea, consumul de tutun, alcool, droguri, expunerea constantă la toxine ș.a.

La infertilitate masculină nu este vorba despre ejaculare în somn sau lipsa unor erecții de dimineață, ci de incapacitatea spermatozoizilor de fecundare a unui ovul viabil. Acest diagnostic se stabilește după monitorizarea timp de 12 luni a relațiilor intime regulate și neprotejate cu partenera de cuplu.

Ia în considerare aceste detalii și îmbunătățește-ți performanțele sexuale cu ajutorul stimulentelor emoționale și prin utilizarea unor vitamine pentru potență, realizate de doar din ingrediente naturale. 

Ai aflat care sunt cele mai răspândite mituri despre sex, așa că poți să-ți clădești o sexualitate împlinită, prin încredere în propriul organism. Alege un mod de viață sănătos și ia suplimente naturale pentru potență, ca să fii relaxat și să te bucuri cu adevărat de plăcerea actului sexual.

Lasă un răspuns