You are currently viewing Masturbarea înainte de sex. Între mit și adevăr

Masturbarea înainte de sex. Între mit și adevăr

Auzi pe la prieteni sau citești pe net tot felul de recomandări pentru a rezista mai mult când faci sex. Am scris și eu pe blog multe articole cu sfaturi despre cum să controlezi ejacularea, în special atunci când te confrunți cu ejaculare precoce.

Am făcut asta tocmai pentru că și eu am avut această disfuncție erectilă. Chiar și acum, la ceva timp după ce am învățat cum să combat anxietatea sexuală mai am ocazional momente în care nu rezist foarte mult. Fix de aia am și creat uPotent, mierea pentru potență din plante afrodiziace care mă ajută să rezist cât vreau eu.

Te salut! Dacă e prima dată când ești aici, eu sunt Robert și mă bucur că te informezi pentru a scăpa mai rapid de problemele cu potența.

Ziceam mai sus că am scris pe blog sfaturi despre cum să scapi de ejacularea prematură. Iată câteva articole pe tema asta:

Gândindu-mă la ce subiecte am abordat am realizat că despre masturbarea înainte de sex nu am vorbit încă. Și mi se pare o temă super interesantă asta pentru că există o percepție generală cum că masturbarea făcută înaintea partidei te va ajuta să scapi de stresul ejaculării spontane.

Hai să îți explic cum stă treaba.

Potența masculină și rezistența la al doilea număr

Potența masculină pe scurt: creierul declanșează erecția prin punerea în mișcare a sângelui către zona pelviană. Dacă bărbatul este sănătos și hormonal vorbind totul stă bine, erecția apare. Însă, ejacularea și orgasmul sunt două procese independente dar care, de cele mai multe ori, apar simultan.

Ejacularea precoce este determinată, de cele mai multe ori, de impulsurile nervoase transmise de creier. Pe scurt, apare o excitare prea mare pe care nu o putem gestiona. Sigur, mușchii pelvieni au rolul lor la fel ca sănătatea aparatului reproducător și buna funcționare a sistemului nervos. Dar, totul pleacă de la cum interpretează creierul toată situația.

De ce rezistăm mai mult la al doilea număr? Pentru că, sexual vorbind, creierul a fost satisfăcut. Starea de excitare nu mai este atât de intensă. Plus că, orgasmul a fost deja atins, o parte din materialul seminal a fost deja eliminat. Strict din punct de vedere funcțional, organismul și-a făcut treaba. Ceea ce se întâmplă la al doilea număr este bonus.

De aceea s-ar putea să obții mai greu erecția. Să ai nevoie de ceva mai mult timp până să te recuperezi. Și, desigur, să dureze mai mult până ce ejaculezi din nou. Evident, ejacularea la al doilea număr nu va fi intensă și din abundență. Orgasmul va fi mai scurt și, cel mai probabil, mai puțin plăcut.

Masturbarea înainte de sex și ejacularea precoce

Umblă vorba că dacă te masturbezi înainte de sex o să reziști mai mult. Având în vedere explicația de mai sus, e foarte posibil. Practic, tu te afli la al doilea număr deci, va dura mai mult până ce ejaculezi.

Însă, dacă deja ai ejaculare precoce, adică o disfuncție erectilă, s-ar putea ca lucrurile să nu stea așa.

Țin minte că eu ejaculam tot repede chiar și dacă mă masturbam înainte de sex. Partida reală era peste masturbarea mea și mereu îmi venea rapid când eram cu partenera. Cumva, teama mea de eșec încă era acolo. Plus că, penisul meu era învățat să ejaculeze rapid în preajma stimulilor sexuali diferiți de cei pe care îi resimțeam atunci când mă masturbam gândindu-mă la fantezii sexuale.

Te ajută masturbarea înainte de sex să scapi de ejaculare prematură?

Fiecare om este diferit. Pe mine nu mă ajuta ci doar îmi crea probleme. Nu reușeam să o scol suficient de repede, sexul era fad, lipsit de pasiune plus că, ejaculam tot mult prea repede pentru că disfuncția sexuală nu era cu adevărat tratată. Dura partida ceva mai mult doar pentru că dura mai mult până ce mă excitam eu.

Principalul motiv este că nu tratam cauza ci încercam doar să ascund efectul.

Ziceam că fiecare bărbat este diferit. Așadar, s-ar putea să funcționeze pentru tine. Dacă ejacularea precoce nu este atât de acută în cazul tău, o masturbare înainte de sex te poate ajuta să reziști mai mult când ești cu partenera.

Poți testa să vezi. Ce ai de pierdut? Nu e ca și cum riști ceva, nu? Te masturbezi și după vezi cum reacționează organismul tău. Cât de repede te exciți când ești cu ea, cât de tare e erecția când apare, cât de mult poți să o menții așa și, desigur, dacă ai control pe ejaculare.

Dacă nu merge bine, nu o mai faci.

Care-i totuși soluția?

Cum ziceam, să tratezi cauza nu efectul. Și aici e mult de discutat – cum ți-am zis, pe blog am scris despre asta și găsești toate soluțiile de care ai nevoie. Nu le reiau aici pentru că doar o să mă repet.

Ceea ce pot să recomand în plus este mierea pentru potență. Doar un plic administrat cu 20, 30 de minute înainte de partidă te ajută să scapi de tot stresul, cel care este cel mai nasol în cazul ejaculării precoce.

uPotent e din extracte de plante afrodiziace și te ajută să reziști atât cât e nevoie. În plus, mierea e un bun adjuvant atunci când urmezi exercițiile pentru creșterea rezistenție, cele care te vor scăpa cu adevărat de disfuncția erectilă.

Deci, e bună masturbarea înainte de sex? Eu aș spune că doar strică experiența și că nu te ajută să scapi de problema cu ejacularea. Dar, o poți testa să vezi cum merge treaba în cazul tău. Oricum ar fi, masturbarea poate reprezenta doar o soluție de avarie și temporară. Nu abuza de ea că te aruncă în alte disfuncții sexuale.

Lasă un răspuns