You are currently viewing Mă ustură penisul când fac sex. Cauze frecvente

Mă ustură penisul când fac sex. Cauze frecvente

Îți place sexul, nu-i așa? Sunt sigur că știu răspunsul la întrebarea mea. De fapt, cred că toți bărbații îl știu. Ce să mai, pot băga mâna în foc că și femeile au aceeași părere. Cu toate acestea, sunt momente când sexul poate să fie neplăcut.

Știu și eu, spre exemplu, atunci când un bărbat are disfuncție erectilă. Sau, de ce nu, când o femei are disfuncție sexuală. În momentele acelea sexul e un stres și o cauză reală pentru declanșarea stărilor de anxietate și de depresie. Dar nici nu trebuie să se ajungă la asta neapărat. Sexul poate deveni o provocare și dacă intervine plictisul sexual în relația de cuplu. Sau dacă este băgat pe gât ori dacă unul dintre parteneri nu este de acord cu ceea ce se întâmplă.

Sexul este o problemă și atunci când se rezumă la fantezii și obsesii nocive pentru relație fie ea una de cuplu sau una de scurtă durată.

Astăzi nu o să insit pe aceste detalii. Am mai discutat despre ele pe blog și cu alte ocazii. Desigur, ca de obicei, te salut cu tot respectul. Eu sunt Rober, creatorul mierii pentru potență uPotent. Nu, nici despre suplimentul naturist pentru combaterea ejaculării precoce nu o să vorbesc prea multe astăzi.

Așa cum ți-am promis încă din titlul articolului o să vorbim despre motivele pentru care penisul poate să provoace usturimi în timpul erecției, penetrării sau chiar în timpul preludiului. Pentru că și acestea sunt motive pentru care sexul devine neplăcut. Atât pentru tine cât și pentru partenera ta.

Usturimea penisului. Când devine o problemă sau când îți dă de gândit

Nu tot timpul un penis care ustură e neapărat un motiv de îngrijorare. Știu eu, cauzele unui penis care ustură pot fi diverse și, în acele cazuri, senzația neplăcută poate să dispară de la sine. Spre exemplu, alimentația poate provoca usturime ușoară la urinare. Sau felul în care penisul a stat în lenjeria intimă pe parcursul unei zile. Cert este următorul lucru: dacă penisul a usturat dar senzația respectivă a trecut de la sine la scurt timp de la apariție poți sta liniștit.

consult urolog pentru determinare calitate sperma

Altfel, usturimea penisului poate să îți ridice semne de întrebare atunci când devine constantă. Când, spre exemplu, o resimți de fiecare dată când faci sex. Te poate ustura în penetrare – atunci e cel mai des întâlnită problema, sau te poate ustura în momentul în care ai o erecție. Sunt bărbați care spun că simt usturimea și în preludiu când partenera la face un sex oral sau le oferă un handjob de neuitat.

Cauze pentru care penisul te ustură când faci sex

Un penis care ustură frecvent nu este normal. Afectează atât performanța sexuală cât și viața uzuală a bărbatului. Penisul te poate ustura pe tot timpul erecției sau doar atunci când ejaculezi – în acel caz poate fi o iritație pe uretră.

Cele mai frecvente cauze pentru care resimți usturime sau chiar mâncărime când faci sex? Uite despre ce poate fi vorba:

O reacție alergică la un produs folosit. Asta se poate întâmpla atunci când aplici produse sau substanțe pe suprafața penisului. Știu eu, poate fi de la un spray pentru combaterea ejaculării precoce sau de la un gel pentru potență. La fel, dacă cumva ți-a trecut prin cap nebunia de a injecta Kanamicină în penis poți să ai usturime (în cel mai favorabil caz). Se întâmplă deoarece penisul dezvoltă o reacție alergică la substanțele respective. În cazul de față spală bine penisul, urinează și evită să mai folosești produsele respective.

O reacție alergică la lenjeria intimă sau la detergenții folosiți. La fel ca mai sus, penisul poate să dezvolte reacții alergice care includ și senzație de usturime sau de mâncărime din cauza materialelor folosite în fabricarea lenjeriei intime sau la ingredientele folosite în realizarea detergenților cu care îți speli lenjeria. În aceste cazuri s-ar putea să observi și erupții cutanate pe suprafața penisului și/sau a testiculelor.

Reacție alergică la jucării sexuale ori la lubrifianți. Deja intuiești motivele. Recomandarea mea este să igienizezi bine jucăriile sexuale înainte să le folosești, să înveți să le folosești corect și atunci când te dai sau o dai cu lubrifiant să te asiguri că folosești unul pe bază de apă.

Reacție alergică la prezervativ. Tot așa, explicația e clară. Dacă se întâmplă, dă jos prezervativul, spală bine penisul și evită să mai folosești acel tip de prezervativ în viitor. Recomand produse fără coloranți sau arome. Cu cât e totul mai natural cu atât ești mai ferit de neplăceri.

Lovituri sau leziuni în zona pelviană. Dacă te-ai lovit în zona pelviană sau dacă penisul a suferit un traumatism, pot apărea usturimi în timpul partidelor de sex. Spre exemplu, senzația poate să provină de la folosirea pompelor pentru mărirea penisului sau a dispozitivelor similare – apropo de asta, vezi că te păcălești singur, nu așa crește penisul.

este abstinenta sexuala un tratament pentru ejacularea precoce?

Infecții urinare. O infecție urinară poate fi destul de neplăcută mai ales dacă rămâne netratată pentru perioade lungi de timp. De regulă infecțiile vin însoțite de urinări dese și inconfortabile. În acest caz usturimea nu apare doar în timpul partidelor de sex ci este una persistentă. Se resimte în special atunci când ejaculezi.

Boli cu transmitere sexuală. Există și afecțiuni mai problematice care pot provoca usturime a penisului. Se poate întâmpla în cazul unor infecții ale aparatului reproducător masculin sau în cazul unei boli cu transmitere sexuală. Mergi la medicul urolog pentru un tratament adecvat.

Ce să faci când ustură penisul

Cel mai bine este să acorzi atenție simptomelor. Să urmărești evoluția și să vezi dacă usturimea aia devine permanentă, crește în intensitate sau dacă trece de la sine la scurt timp de la apariție.

Încearcă să elimini cauzele pe rând și să indentifici problema sau sursa de la care a plecat totul.

Desigur, așa cum am spus deja, nu sta sperând că va trece pur și simplu. S-ar putea să nu se întâmple asta. Nu, nu te gândi la lucruri grave dar nici nu încerca să te tratezi acasă. Mergi la medicul urolog sau la cel androlog pentru un tratament adecvat situației tale. O să vezi, se rezvolvă totul repede și fără prea multe bătăi de cap.

Ce să zic, multă sănătate să ai!

Lasă un răspuns