Bărbații și problemele lor. O mulțime de afecțiuni pot influența în mod direct sau indirect sănătatea vieții sexuale. Chiar și anumite tratamente medicamentoase ori un stil de viață dezechilibrat pot duce la instalarea impotenței masculine. Iar lucrurile se complică pe măsură ce discutăm despre afecțiuni care au legătură directă cu zona pelviană sau cu aparatul reproducător.
Așa se întâmplă și cu prostata. Cu siguranță ai auzit și ai citit multe despre această glandă. Nu de alta dar sunt și multe reclame la pastile dedicate pentru tratarea inflamației care apare la nivelul prostatei. O afecțiune foarte des întâlnită în rândul bărbaților de toate vârstele – conform studiile aproape jumătate din bărbați se confruntă cel puțin o dată în viața lor cu probleme legate de sănătatea prostatei. Tot studiile vorbesc despre faptul că este cea mai frecventă afecțiune urinară în rândul bărbaților sub 50 de ani și a treia afecțiune care se întâlnește în rândul celor de peste 50 de ani.
Bun; dar cum influențează inflamația prostatei viața sexuală mai exact? Ei bine, despre asta vreau să îți vorbesc, pe scurt, în articolul de astăzi. Eu sunt Robert și îmi pare bine să te găsesc printre paginile blogului meu. Am dezvoltat un produs pentru tratarea disfuncțiilor erectile și, de atunci, obișnuiesc să scriu despre viața sexuală și moduri prin care o poți menține activă indiferent de vârstă. Așa că, spor la citit. Produsul făcut de mine este uPotent și, dacă vrei să îl încerci, îl poți comanda ușor și rapid de aici. Este o miere pentru potență numai bună pentru combaterea ejaculării precoce.
Prostata. Glanda specific bărbătească
Da, așa este. Prostata nu este alceva decât o glandă de mărimea unei nuci. O găsești localizată sub vezica urinară, chiar în fața rectului. Uretra străbate mijlocul acestei glande. Cum uretra transportă atât urina cât și materialul seminal, o afecțiune a prostatei va genera simptome atât în ceea ce privește buna funcționare a sistemului urinar cât și a sistemului reproducător.

Glanda denumită prostată are rolul de a produce materialul seminal. Acest material seminal va transporta spermatozoizii către exterior atunci când bărbatul are un orgasm. Desigur, în acest sens, scopul glandei este unul strict reproducător.
Inflamația prostatei
O prostată inflamată poartă numele de prostatită. În funcție de cauze și de specific pot fi mai multe tipuri de prostatită. Dar, nu o să intru în foarte multe detalii. Ideea este că inflamația poate apărea din cauza unei infecții – anumite bacterii pot pătrunde din urină în prostată, spre exemplu. Prostatita poate apărea și în urma unei infecții urinare sau un urma unui traumatism suferit în zona pelviană ori a unei intervenții chirurgicale suferită de bărbat în zona aparatului reproducător.
Simptomele sunt, de regulă, destul de greu de izolat. Din aceste cauze bărbații ajung greu la medicul specialist, afecțiunea evoluând pe măsură ce timpul trece. Cu toate acestea, prostatita se poate trata rapid și ușor. Tratamentul va depinde de specificul inflamației și poate fi prescris doar de către medicul specialist: urologul sau andrologul, același medic care tratează și impotența.
Prostatita și viața sexuală
Prostata poate provoca senzația de urinare urgentă și, desigur, frecventă. În timp poate duce la scăderea calității vieții sexuale prin diminuarea libidoului și prin apariția unor disfuncții erectile – pierderea erecției în timpul partidei de sex, erecții slabe sau penis moale, ori dificultatea de a obține o erecție.

Însă, simptomul cel mai des întâlnit în cazul inflamării prostatei o reprezintă ejacularea dureroasă. Astfel, dacă suferi de prostatită sunt mari șanse să resimți durere sau senzație de usturime atunci când ejaculezi. Dacă inflamația este mai acută atunci pot apărea dureri ale testicolelor, durerea penisului la contact sexual sau dureri frecvente în zona pelviană.
Deși formele incipiente ale prostatitei nu influențează în mod direct performanța sexuală, în timp, pot apărea și problemele cu potența. De aceeea este bine să te duci în mod regulat la controale de specialitate, în special atunci când ai simptome care îți spun că ceva nu merge tocmai bine. Din nou, doar medicul de specialitate îți poate prescrie un tratament adecvat. Asta pentru că, în majoritatea cazurilor, prostatita se tratează cu administrare de antibiotic.