You are currently viewing Ejacularea după doar câteva minute. Este ejaculare precoce sau nu?

Ejacularea după doar câteva minute. Este ejaculare precoce sau nu?

Cu ejacularea precoce nu-i de joacă. Chiar și atunci când nu-i neapărat o obișnuință în viața ta, te poate lua prin surprindere. Ești cu ea, liniștit, și totul decurge exact așa cum ar trebui. Doar că, dintr-o dată, fără nici măcar un semn că ceva ar putea să o declanșeze, apare ejacularea.

E suficientă o simplă atingere. Sau un simplu fior cauzat de un gest al ei. Până să-ți dai seama ce te-a lovit, ți-a venit și totul e pierdut.

Desigur, lucrurile se complică și mai mult pe măsură ce ejacularea precoce rămâne netratată. Ea se întâmplă tot mai des și, încet dar sigur, apare anxietatea de performanță alături de alte probleme psihologice cauzate de disfuncția erectilă. Pe scurt, ajungi să-ți fie frică de orice contact sexual și eviți să mai fi intim, ceea ce este o reală problemă.

mi-a venit dupa cateva minute

Acum, nu toate ejaculările rapide sunt și precoce sau premature. Și este bine să clarificăm acest lucru pentru că sunt mulți bărbați care cred că au o problemă cu potența când, de fapt, totul este mai mult decât normal.

Cum se formează ejacularea precoce

Ejacularea precoce se formează cam cum ți-am explicat mai sus. Problema principală e că nu îți dai seama tot timpul când urmează să se întâmple. Poți începe sexul încrezător și preludiul să funcționeze bine. Ejaculezi imediat ce o penetrezi.

Sau, sunt momente când ejaculezi când îți pune mâna pe penis, chiar și peste pantaloni. Cum a simțit stimulul sexual penisul a și ejaculat.

Ideea e următoarea: ejacularea prematură este o disfuncție erectilă. Problema în sine e serioasă pentru că te împiedică să duci o viață normală. De regulă, bărbații care o experimentează se izolează de lume și trăiesc o lungă depresie.

De ce ai ejaculare precoce

Cum ajungi să fii afectat de ejacularea rapidă? Cauzele ejaculării precoce sunt multiple și ți-am mai vorbit despre ele pe blog. Ți se poate trage de la masturbarea excesivă, de la obsesia ta față de filmele pentru adulți, de la obiceiurile proaste din adolescență sau ca urmare a unei afecțiuni fizice asociate ori chiar în urma unui tratament medicamentos.

ejaculare precoc cand vine prea repede

Dar, cele mai uzuale cazuri au la bază modul în care te masturbezi. Pe scurt, atunci când o iei la labă, tinzi să termini totul foarte repede. În timp, nu faci decât să-ți obișnuiești organismul să ejaculeze după doar câteva secunde. Ceea ce se va întâmpla și în viața reală. Desigur, după cum poate îți dai seama deja, cu cât te masturbezi mai des și mai prost, cu atât problema o să apară mai repede.

Totul se agravează și dacă ai relații sexuale rare și principala ta sursă de extaz rămâne forța mâinii.

Ai ejaculat repede. Ai disfuncția erectilă?

Nu toate ejaculările rapide sunt premature. Precoce e cea care nu îți permite să duci la bun sfârșit actul sexual.

Dar, e discutabil și acest aspect.

Sunt momente când reziști puțin pentru că ești super excitat sau pentru că e o situație inedită – spre exemplu, atunci când încercați o fantezie sexuală.

Se mai poate să îți vină prea repede atunci când ești obosit, stresat sau când pui prea mare presiune pe umerii tăi.

Sigur, alimentația precară, lipsa activității fizice și consumul de alcool și tutun pot duce, în timp, la scurtarea partidelor tale.

sex fara ejaculare prematura

Dar nu e cazul să-ți faci griji dacă tocmai ai avut un episod nefericit. Dacă ți-a venit super repede nu înseamnă neapărat că deja ai ejaculare prematură. Putem discuta despre o disfuncție erectilă atunci când ea devine frecventă în viața ta.

Așa că, respiră liniștit, s-ar putea să fi fost un caz izolat în care stimulii tăi sexuali au luat-o razna. Mai bagă o fisă și vezi cum merge treaba. Cel mai probabil nu ai motive de îngrijorare.

Cum reziști mai mult și îți dai drumul mai greu

Ca să reziști mai mult când faci sex e bine să ai un stil de viață echilibrat și să faci sex frecvent. Renunță la vicii, odihnește-te bine noaptea, bagă alimente afrodiziace și alungă gândurile negre. Optimismul face mai mult bine decât îți poți imagina.

Ai și exerciții practice pe care să le urmezi pentru  tratarea naturală a ejaculării precoce. Ți-am explicat aceste ghiduri practice pe blog și ai articole detaliate cu ele, așa cum se întâmplă în cazul următoarelor exemple:

Eu am mai făcut o chestie: mierea pentru potență din 100% extracte din plante afrodiziace. uPotent a fost soluție pe care am găsit-o atunci când și eu aveam probleme cu rezistența la sex.

Ce face mierea pentru potență? Pe scurt, te ajută să ai erecții maxime și să le menții mult și bine. Practic, îți dai drumul când vrei tu. Tot ce trebuie să faci este să dai pe gât un plic de uPotent cu doar 20, 30 de minute înainte de partidă. Nici n-ai nevoie de apă. Apoi, te pui pe treabă liniștit, fără frica de eșec și fără episoade cu ejaculări care-ți dau viața peste cap.

Lasă un răspuns