You are currently viewing Și femeile au disfuncții sexuale. Iată-le pe cele mai frecvente

Și femeile au disfuncții sexuale. Iată-le pe cele mai frecvente

Te salut! Robert la butoane, ca de obicei. Am tot vorbit de-a lungul timpului pe blog despre disfuncții erectile și despre probleme cu potența la bărbați. Și despre ce efecte au aceste afecțiuni asupra vieții sexuale și nu numai. Asta pentru că disfuncțiile erectile afectează viața de cuplu, viața socială și starea de spirit a bărbatului în cauză.

Ei bine, să știi că nu doar bărbații au bătăi de cap de felul acesta. Și femeile pot suferi de disfuncții sexuale. De fapt, se întâmplă mai des decât ai crede.

Deci, data viitoare când îți spune că nu are chef de sex sau când tu crezi că ea găsește doar scuze inventate s-ar putea ca, de fapt, la mijloc să existe o problemă sexuală. Disconfortul resimțit din cauza acestei afecțiuni o poate determina să te refuze. Pe scurt, nu căuta motiv de ceartă imediat. Discută cu partenera ta și vezi dacă o poți ajuta cu ceva. Nu, nu vei putea să faci să treacă problema însă o poți sprijini moral. Și, desigur, puteți face o programare la ginecolog, specialistul care poate trata disfuncțiile sexuale ale femeilor așa cum urologul sau andrologul se ocupă de cele ale bărbaților.

cate tipuri de orgasm masculin exista

Bun, deci disfuncții sexuale la femei. Iată-le pe cele mai frecvente, alături de posibile simptome sau de manifestări. Asta ca să te prinzi când nu e doar o scuză pentru a nu face sex.

Ce disfuncții sexuale pot avea femeile. Simptome specifice

Nu o să intru în foarte multe detalii. Nu sunt doctor sau specialist așa că o să îi las pe cei avizați să vină cu tratamente și alte explicații specifice.

Cu toate acestea, mai jos, am lăsat o listă cu principalele disfuncții sexuale în cazul femeilor. Nu, nu sunt similare cu cele ale bărbaților. Ele nu suferă de ejaculare precoce deși au o afecțiune legată de atingerea orgasmului. Nu au nici o problemă cu sculatul rapid al instrumentului de acțiune, deși pot avea un libido scăzut din cauza hormonilor sau a stării de bine generale. Cam cum se întâmplă și cu apetitul sexual masculin sau cu impotența psihogenă.

Așadar, iată ce trebuie să știi:

Usturimea vaginală

Probabil una dintre cele mai dese afecțiuni sexuale în cazul femeilor. Apare foarte des pentru că poate fi generată de infecții sau inflamații ale aparatului genital. Usturimea vaginală poate apărea și ca reacție alergică la prezervativ sau la materialele din care sunt confecționate anumite jucării sexuale. Sau, desigur, dacă bărbatul s-a dat cu un spray pentru ejaculare și nu a folosit un prezervativ.

Simptomele sunt clare. O ustură în timpul penetrării. Câteodată poate simți senzație de usturime sau de mâncărime și în timpul preludiului atunci când îi faci sex oral sau când o stimulezi cu degetele. De cele mai multe ori, usturimea vaginală netratată se transformă în durere acută în timpul actului sexual. Tratamentul poate fi prescris doar de către medicul ginecolog.

Libido scăzut

Libidoul nu este ceva cert. El variază în funcție de vârstă, starea de bine, afecțiuni de sănătate, secreție de hormoni sau chiar de alimentația zilnică. Libidoul poate fi astăzi ridicat și mâine să lipsească cu desăvârșire. Stresul sau oboseala acută îl omoară, spre exemplu. Așadar, lipsa chefului prelungită poate semnala un libido sub limitele normale.

influenta consumului de alcool asupra potentei barbatilor

Important va fi să se identifice cauza ca mai apoi să se intervină cu un remediu potrivit. Poate fi vorba de un somn odihnitor sau de un tratament pentru o afecțiune asociată. Așadar, tot ajutorul medicului specialist este indicat și în acest caz.

Anorgasmia

Dacă bărbații își pierd mințile atunci când ejaculează prea rapid, femeile disperă când nu pot ajunge la orgasm. Și mimarea lui chiar nu e o soluție. De fapt, imposibilitatea de a atinge orgasmul feminin este o disfuncție sexuală destul de des întâlnită și poartă numele de anorgasmie. Să ne înțelegem, afecțiunea nu presupune lipsa orgasmului în penetrare. Disfuncția sexuală înseamnă că femeia nu poate avea orgasm indiferent de tipul de stimulare aplicat, fie el sex oral, stimulare clitoridiană sau altă tehnică specifică.

Dispaurenia

Este o disfuncție sexuală care poate ascunde foarte multe cauze. De la o lovitură în zona pelviană și până la afecțiuni urologice sau ginecologice. Cum se manifestă disfuncția sexuală? Prin durere acută la act sexual. Durerea poate fi ușor suportabilă sau insuportabilă în funcție de gravitatea problemei. Cu toate acestea, netratată poate duce la un disconfort constant și la evitarea sexului pe termen lung. Așa cum am afirmat și mai sus, este important să se identifice cauza ca mai apoi să poată fi aplicat un tratament corect. Deci, din nou, programarea la medicul ginecolog este primul pas pe care să îl faci.

Vaginismul

Nu știu despre voi dar eu am auzit de vaginism încă de prin copilărie. Desigur, nu știam exact ce înseamnă doar ne tachinam între noi, băieții de atunci, spunând că suferim de vaginism și de aia nu facem sex. Na, glume de băieți virgini cu prea mulți hormoni prin organism. Acum, vaginismul chiar nu este de glumit. Este o disfuncție sexuală a femeilor destul de neplăcută. Se manifestă prin contractarea puternică și involuntară a mușchilor vaginului în penetrare. Această contractare face imposibilă penetrarea din cauza durerii resimțite și a disconfortului general. Deci, băieți, nu e plăcut pentru că e mai strâmtă, da? La ginecolog cu partenera voastră pentru un tratament adecvat.

Lasă un răspuns