Disfuncție erectilă masculină: manifestare, evoluție și remedii rapide

Disfuncție erectilă masculină: manifestare, evoluție și remedii rapide

Ce este erecția la bărbați și care sunt problemele care o pot afecta?

Cum erecția este creșterea în volum a penisului în preajma stimulilor sexuali, disfuncțiile erectile se referă la problemele care determină fie lipsa unei erecții normale, fie simptome care duc la întreruperea prematură a actului sexual.

Așadar, atunci când vorbim despre o disfuncție erectilă masculină, ne gândim la acele situații în care experiența sexuală este nesatisfăcătoare ca rezultat direct al unui penis lipsit de erecție.

În cazul în care crezi că te-ai putea confrunta cu o astfel de problemă, nu te grăbi în a trage concluzii. Citește rândurile de mai jos și descoperă cum se manifestă o disfuncție erectilă, cum evoluează în timp și care sunt remediile rapide la care poți apela cu încredere.

Vei vedea, simptome ca penis slab, sau erecție de scurtă durată pot fi combătute fără tratament și fără alte neplăceri suplimentare.

Manifestări ale disfuncțiilor erectile

O experiență sexuală nesatisfăcătoare poate apărea indiferent de vârstă. Se poate manifesta fără simptome premergătoare, sau care să te pună pe gânduri. Și, desigur, se poate întâmpla atunci când ți-e lumea mai dragă.

Ei bine, o singură experiență neplăcută nu înseamnă că ai o problemă permanentă. Poate fi un caz izolat, determinat de acumularea stresului, sau de oboseală.

Cu toate acestea, este bine să fii atent la următoarele aspecte, sau mai exact, să îți pui următoarele întrebări:

 • Te exciți la fel de repede ca până acum?
 • Ești relaxat atunci când urmează să faci sex?
 • Privești cu încredere perspectiva unui nou act sexual?
 • Ai un libidou scăzut?
 • Reușești să ai control asupra erecției?
 • Ejaculezi forțat, sau programat, sau atingi punctul de maximă plăcere în mod spontan?
 • Penisul tău reacționează normal la stimulii sexuali?

O disfuncție erectilă va însemna că ai probleme atât în atingerea erecției cât și în menținerea ei. Pe scurt, sângele nu se acumulează în mod eficient în organul genital masculin, ceea ce duce la apariția primelor manifestări ale problemelor cu erecția.

Cauzele pot fi diverse, însă, de cele mai multe ori ele au o natură psihologică și nu una medicală. Ceea ce vreau să spun este că pui prea multă presiune pe umerii tăi.

Evoluția disfuncțiilor erectile la bărbați

De regulă, un penis slab în prezența stimulilor erotici nu trebuie să te îngrijoreze. După cum ți-am spus, poate fi un caz izolat.

Însă, dacă situația devine una obișnuită, atunci trebuie să fii atent și la următoarele semne care pot indica o evoluție a problemelor erectile cu care te confrunți:

 • Atingi erecția din ce în ce mai greu.
 • Nu reușești să îți menții penisul tare și nu poți duce la capăt un act sexual obișnuit.
 • Ești anxios și pesimismul pune și mai multă presiune pe umerii tăi.
 • Te izolezi de cei din jur și eviți situațiile în care pot apărea perspective de natură sexuală.
 • Te masturbezi din ce în ce mai des.
 • Ejaculezi precoce, necontrolat și spontan.

Toate aceste semne arată că problemele tale se agravează. Totuși, nu este momentul să intri în panică. După cum am spus deja, în majoritatea cazurilor, poți redobândi erecția tare și de durată, fără prea mari probleme.

Și nu uita, disfuncțiile erectile în rândul bărbaților nu sunt cazuri izolate. Toți bărbații ajung să experimenteze situații similare cel puțin o dată în viață, așadar, privește totul cu optimism. Acesta este primul pas pe care să îl faci în vederea ameliorării simptomelor.

Remedii rapide pentru disfuncții erectile la bărbați

Dacă obișnuiești să te masturbezi des, oprește-te. Cumva, fanteziile tale devin mai importante decât ceea ce se întâmplă în realitate.

Iar acesta poate fi motivul pentru care penisul nu se întărește – așteptările tale sunt mai mari decât ceea ce se întâmplă în realitate. Masturbarea excesivă cauzează și ejacularea prematură, așadar, încearcă să ai un echilibru între experiențele sexuale cu partenera ta și frecvența cu care te masturbezi.

Odihnește-te, relaxează-te și încarcă-te cu gânduri pozitive. În majoritatea cazurilor, un penis slab, sau o erecție de scurtă durată sunt cauzate de lipsa de încredere în forțele proprii. Practic, pleci la drum cu un mare handicap. Ai răbdare, încearcă să îți cunoști mai bine corpul și modul în care acesta reacționează la anumiți stimuli sexuali. Iar, atunci când faci sex, încearcă să nu te gândești prea mult la ceea ce se întâmplă. Nu te gândi la aceleași fantezii pe care le ai atunci când te masturbezi, deoarece momentul culminant se va apropia și mai repede, iar partenera nu va ajunge la orgasm înaintea ta.

Așadar, bucură-te de moment și lasă totul să se întâmple de la sine. Fii relaxat.

Vorbește cu partenera ta. Spune-i despre problema cu care te confrunți. Te va ajuta să îți iei o piatră de pe inimă. Și, atunci când faceți sex, te va ajuta să lucrați împreună pentru a determina ce anume te excită și ce anume, nu. Încercați fantezii noi, explorați și vei vedea că o disfuncție erectilă nu este atât de gravă pe cât ai crede.

Încearcă un adjuvant pentru un început cu dreptul

Pentru a scăpa de această presiune enormă pe care ți-o atribui involuntar, îți recomand un mic ajutor. O pastă naturală care îți va da erecții puternice și de lungă durată.

Am învățat pe pielea noastră ce înseamnă să te confrunți cu probleme de natură sexuală. Am trecut prin depresii și anxietate și am crezut că nu există cale de întoarcere. Însă, cu uPotent am devenit din ce în ce mai încrezători și mai optimiști. Și am reușit să ne recăpătăm bărbăția cu care ne mândrim ori de câte ori avem ocazia.

Așadar, încearcă afrodisiacul natural uPotent și redescoperă plăcerea unui sex de calitate. Pentru tine și partenera ta!