You are currently viewing Impotența psihică sau psihogenă și impactul asupra sănătății masculine

Impotența psihică sau psihogenă și impactul asupra sănătății masculine

Există două tipuri de impotență despre care putem discuta: fizică și psihică. Ambele se pot instala indiferent de vârstă sau antecedente medicale. Important de precizat aici este un lucru: impotența fizică este diferită de disfuncțiile erectile, în timp ce impotența psihică poate cauza și disfuncții erectile asociate.

Sună complicat? Să știi că nu este. Oricum, o să intrăm în detalii în articolul de astăzi. La finalul lui, sper eu, vei ști cu exactitate să faci diferența între cele două tipuri de impotență și, mai mult decât atât, vei ști ce ai de făcut pentru a scăpa de probleme și pentru a avea o viață sexuală activă și normală.

Dar, până atunci, bine ai revenit pe blog. Eu sunt Robert, creatorul uPotent, mierea pentru potență 100% naturală, cu ingrediente afrodisiace.

Impotența psihologică și impotența fizică: diferențe și asemănări

Impotența psihologică sau psihogenă are un singur punct comun cu cea fizică: cauzează imposibilitatea de a iniția sau de a duce la bun sfârșit actual sexual. Pe scurt, în ambele cazuri nu reușești să ai o erecție. Adică, penisul nu se întărește și tu nu poți să îți penetrezi partenera.

Acum, diferențele constau în cauzele care provoacă starea de  impotență masculină.

Impotența fizică are la bază afecțiuni fie ale organelor cu scop de reproducere, fie afecțiuni asociate ale altor organe din corpul uman. Spre exemplu, impotența fizică poate fi cauzată de anumite tratamente medicamentoase pe care le administrezi pentru a trata afecțiuni diverse. Sau, în alte cazuri, impotența poate apărea în urma unei operații în zona pelviană.

tratament impotenta psihica

Impotența psihică are la bază afecțiuni psihologice. Despre problemele psihologice legate de potență am mai discutat și în alte ocazii pe blog.

Ce trebuie să reții în acest moment? Păi, dacă impotența fizică este ceva mai greu de gestionat și de tratat, cea psihogenă se poate ameliora prin soluții punctuale și simple. Unele necesită răbdare și dedicare, altele sunt ceva mai rapide și eficiente.

Cum îți dai seama ce tip de impotență îți afectează potența și erecția

E simplu să îți dai seama care sunt cauzele pentru care nu poți avea o relație sexuală cu partenera ta.

Spre exemplu, poți ajunge la o erecție atunci când te masturbezi? Dacă răspunsul este „da”, nu suferi de impotență fizică.

La fel, dacă se întâmplă să te trezești dimineața cu p**a sculată, nu ai probleme cu impotența fizică.

Impotența psihologică este cea mai des întâlnită și afectează bărbații de toate vârstele. Așa cum ți-am spus, ea se instalează atunci când ai stări depresive sau de anxietate. Desigur, aceste stări nici măcar nu trebuie să fie legate de performanța ta sexuală.

O simplă perioadă încărcată și solicitantă a vieții tale poate cauza lipsa erecției. Un job stresant, o relație de cuplu toxică sau epuizarea fizică și psihică sunt motive pentru care tu nu poți face sex așa cum îți dorești.

Cum combați și tratezi impotența psihologică sau psihogenă

Sigur, răspunsul e simplu: scapă de stres, sau elimină motivele pentru care ai ajuns în situația asta nasoală.

E ușor să spui sau să recomanzi asta, dar mai greu de obținut.

solutii impotenta psihogena

Uite ce îți recomand eu:

Fă mișcare

Îngrijește-te de corpul tău. Fă sport chiar dacă asta înseamnă să ieși din zona de confort. Mișcarea te relaxează și e benefică pentru organism. În plus, având grijă de felul în care arăți vei crește stima de sine și te vei simți mai bine în pielea ta.

Sportul te ajută să te odihnești, să uiți de problemele zilnice și să ai un tonus mai bun atunci când faci sex. Mai mult, mișcarea susține sistemul circulator, cel esențial în obținerea și menținerea erecțiilor.

Odihnește-te bine noaptea

Oricât de grea ar fi o zi, ea poate fi combătută cu un somn bun și liniștitor.

Odihnește-te pentru 7, 8 pe noapte și încearcă să te bagi în pat înainte de ora 12 noaptea.

Seara poți bea ceaiuri cu efect relaxant așa cum este ceaiul de sunătoare, de mușețel, lavandă sau valeriană. Combină infuziile cu puțin ghimbir pentru o potență maximă pe cale naturală.

Rezolvă problemele de cuplu

Când ești stresat și te cerți non stop cu partenera, numai la sex nu-ți stă capul. Nici ție și nici ei. E și normal să nu performezi dacă nu ai tragere de inimă.

Așa că, impotența psihică poate fi legată și de stresul sau anxietatea dată de relația toxică în care ești implicat.

Rezolvă problemele de cuplu înainte de a lua orice altă decizie. Scapă de orice sursă de stres din viața ta și vei vedea cum erecția o să-ți zâmbească iar din pantaloni.

Consumă alimente afrodisiace

Include în dieta zilnică alimente afrodisiace. Bea sucuri, ceaiuri și smoothie-uri din plante care susțin potența.

Un stil de viață echilibrat, cu mișcare și cu o alimentație bună pentru sistemul reproducător masculin te va ajuta să-ți recapeți virilitatea și potența cu care făceai furori în adolescență.

Încearcă un supliment natural pentru potență

Tot ce ți-am recomandat funcționează și te ajută să scapi de impotența psihologică sau psihogenă. Doar că îți va lua timp. Trebuie să ai răbdare până să vezi primele rezultate.

Așa că, dacă vrei o soluție rapidă, care să te ajute să scapi de stres și de gândurile negative, încearcă mierea pentru potență uPotent. E doar din plante afrodisiace, are efect în doar 20, 30 de minute și îți garantează erecții tari și partide de lungă durată datorită controlului pe ejaculare pe care îl câștigi.

Dacă nu îți iese nici cu suplimentul natural, atunci poate e o idee  bună să te duci și la doctorul urolog. El îți poate spune mai multe despre cauzele impotenței.

Lasă un răspuns