You are currently viewing Poate consumul ridicat de cafea să provoace impotență masculină?

Poate consumul ridicat de cafea să provoace impotență masculină?

Cred că toți cei care vor citi acest articol au băut cel puțin o cafea la viața lor. Bine, dacă citești articolul despre influența cafelei asupra potenței masculine sunt sigur că ai o doză generoasă de cafeină în fiecare zi.

Poate nici nu e vorba strict de o cafea pe zi. Cafeina se regăsește și în alte băuturi, așa cum sunt pot fi ceaiurile sau unele băuturi energizante sau carbogazoase. Sunt sigur că le știți voi, așa că nu o să dau nume.

Oricum, îmi pare bine să te regăsesc pe aici. Ca de obicei, în spatele tastaturii sunt eu, Robert, creatorul uPotent, o miere pentru potență care te ajută să combați ejacularea precoce și să atingi erecția maximă.

Dar, să revenim la ale noastre. Cafeaua și potența.

Obținerea erecției, disfuncțiile erectile și cafeaua

Pentru a avea o erecție trebuie să se întâmple mai multe lucruri în mod simultan. Să existe un stimul sexual, creierul să transmită semnalele potrivite, sistemul circulator să pună în mișcare sângele iar penisul să fie umplut de el. Desigur, acel flux sanguin trebuie să fie menținut cât mai mult pentru o partidă care durează și care nu se termină doar după câteva momente – da, atunci putem vorbi despre ejacularea precoce.

Disfuncția erectilă apare atunci când unul dintre procesele de mai sus nu funcționează tocmai bine. Poate fi un gând care împiedică creierul să funcționeze corect în preajma stimulilor sexuali. Poate fi o problemă de circulație sanguină așa cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul cardiacilor. Sau, pot fi carențe hormonale ori probleme de sănătate asociate care pun bețe în roate potenței masculine.

Cafeaua este băută cu o mai mică sau mai mare frecvență în fiecare zi. Așadar, cofeina pătrunde în organism unde își face efectul. Ei bine, vorbim despre cafea și potență tocmai pentru că acest efect dat de cofeină are influențe directe asupra proceselor care declanșează și care întrețin erecția.

Asta așa, pentru ca tu să ai o imagine de ansamblu asupra problemei și să înțelegi mai bine legătura dintre cofeină și performanța ta sexuală.

Cum influențează cafeaua și cofeina potența la bărbați

Cafeaua energizează așa cum bine știm cu toții. Însă, ceea ce puțini știu este faptul că anumite impulsuri nervoase de la nivelul creierului suferă modificări din cauza efectelor date de cafea în organism.

În mod concret, cafeaua este un factor stresor. Cofeina crește vigilența pe termen scurt, poate crește și timpul de reacție, reduce oboseala și induce o anumită stare de bine care poate fi, în timp, asociată și cu o ușoară dependență. De ce crezi că dacă întrerupi brusc administrarea de cofeină apare durerea de cap?

Dacă bei prea multă cafea s-ar putea să te confrunți cu insomnii, cefalee, puls ridicat și o stare de nervozitate generală.

Tot cofeina determină glandele suprarenale să elibereze cantități mari de cortizol. Această suprasolicitare a glandelor suprarenale a fost demonstrată ca fiind o cauză pentru care hormonii responsabili cu obținerea erecției sunt produși de organism în număr tot mai mic.  

Concluzia?

Păi, e destul de clară. Consumul exagerat de cafea și, implicit, de cofeină poate provoca apariția problemelor de potență. Care ar fi ele? De principiu, obținerea cu greutate a erecției, dificultatea în a menține erecția fermă pe durata partidei de sex și scurtarea partidelor sexuale până în momentul în care se instalează ejacularea prematură.

Câtă cafea să bei zilnic pentru a evita disfuncțiile erectile

Să știi că nu există o rețetă sau o recomandare general valabilă. Fiecare om este unic la fel cum se întâmplă și cu fiecare organism în parte. Plus că, fiecare bărbat le are pe ale lui – pot exista afecțiuni de sănătate asociate și alte stări tranzitorii care pot influența potența (spre exemplu, oboseala cronică, anxietatea sexuală sau anumite probleme psihologice sexuale).

Însă, cu toate acestea, echilibrul este mereu soluția recomandată. Eu aș zice așa: dacă bei o ceașcă de cafea pe zi, preferabil dimineața pe stomacul plin, nu o să ai disfuncții erectile. Poți, spre exemplu, să înlocuiești cafeaua de la prânz sau cafelele intermediare cu ceai negru, alb sau verde.

Nu renunța complet la cafea dacă crezi că poți ajunge impotent din cauza cofeinei. Cu siguranță așa ceva nu se va întâmpla în special atunci când ai grijă de starea ta generală de bine. Ce înseamnă asta?

Păi, să faci sport, să te odihnești 8 ore în fiecare noapte și să consumi alimente care nu sunt super-procesate.

Altfel, pentru performanțe sexuale ridicate poți oricând să bagi un plic de uPotent. Cum am zis deja, am creat mierea pentru potență pentru că am vrut o soluție naturistă și cu efecte rapide pentru ejacularea precoce. Așa că, atunci când ai nevoie de un mic ajutor, un plic de uPotent o să te scape de tot stresul.

În rest, ce să zic, spor la cafeluță și nu uita, echilibrul în viață te salvează de toate problemele de sănătate pe care le-ai putea avea.

Lasă un răspuns