You are currently viewing Ce este impotența funcțională și cum se tratează

Ce este impotența funcțională și cum se tratează

Ce este impotența funcțională și cum se tratează

Să-ți poți controla erecția în timpul actului sexual – ăsta e visul oricărui bărbat. Sentimentul pe care îl ai atunci când îți vezi partenera cuprinsă de plăceri intense și totul datorită erecției tale te umple de mândrie.

Cu toate astea, știu cum e. Presiunea care atârnă pe umerii noștri poate fi de multe ori copleșitoare. Știm că atunci când ne dorim cu putere un lucru, riscăm să fim dezamăgiți de rezultat. Și această dezamăgire ne poate schimba toată viața.

Așa se întâmplă și atunci când impotența intervine în viața noastră. Totul merge ca pe roate, când, deodată, se întâmplă pentru prima oară: erecția ta nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Impotența este o disfuncție erectilă care se poate manifesta la orice vârstă. Ea poate fi de două tipuri:

  • Impotența funcțională – specifică tinerilor care nu au experiență sexuală, sau bărbaților care experimentează un eșec sexual neanunțat de nimic. Poate apărea la orice vârstă, indiferent de starea de sănătate a bărbatului.
  • Impotența organică – este mai puțin comună și se referă la efectele unor leziuni vasculare sau neurologice la nivelul organelor genitale masculine.

Ce este impotența funcțională: principalele cauze

Așadar, dacă te întrebai ce este impotența funcțională trebuie să știi că se referă la problemele erectile care nu sunt cauzate de afecțiuni de sănătate.

Pe scurt, resimți presiunea mai mult decât ar trebui. Chiar dacă nu îți dai seama ești stresat la gândul eșecului, la gândul că ea ar putea fi amuzată de performața ta sexuală.

Și de la acest stres pe care îl porți cu tine permanent apare problema erecției tale și implicit impotența funcțională.

Chiar dacă nu ai trecut niciodată printr-o situație similară, totul se poate schimba. Este suficient să ai doar o impresie că ceva nu merge așa cum ar trebui. Toate gândurile negative vor prelua controlul și tu te vei trezi cu o erecție moale, insuficientă pentru un act sexual adecvat.

Dacă ești tânăr aceste gânduri vin din lipsa ta de experiență. Ți-e frică de ceea ce poate merge prost și, în principiu, de faptul că nu o să reziști suficient. E normal așa, când ești la început! Încearcă experiențe sexuale mai des și o să vezi cum încep să apară performanțele.

La maturitate, frica asta îmbracă alte forme. Ea se referă la modul în care ești tratat de persoana iubită, la părerea pe care o ai tu sau o are ea despre tine, sau la problemele de zi cu zi. Tot acest stres se acumulează și poate refula atunci când ți-e lumea mai dragă.

Și uite așa ajungem să vorbim despre ce înseamnă impotența funcțională.

Ce este impotența funcțională. Are tratament?

Impotența funcțională nu urmează un tratament clasic. Totul depinde de la un bărbat la altul, dar ce trebuie să reții este că deficiențele erectile se pot trata.

După cum ai văzut, totul pleacă de la încrederea pe care o ai în forțele proprii. Îți trebuie o nouă abordare, trebuie să alungi gândurile negative și să te concentrezi pe cele care îți oferă încredere.

Sub nicio formă nu trebuie să renunți la sex. Erecțiile tale puternice, tari și de lungă durată vor reveni. Însă trebuie să practici. Cu cât te izolezi cu atât îți vei agrava problema.

Dacă poți, vorbește cu prietena, soția sau logodnica. Atunci când faceți sex găsiți noi metode prin care să vă excitați. Experimentați poziții noi, folosiți jucării sexuale, vorbiți despre fanteziile voastre și puneți în practică cele mai ascunse dorințe ale voastre.

Masturbează-te. Încearcă să identifici problema, observă când și cum ajungi să ai o erecție tare și fermă. Dacă te ajută, înainte de actul sexual propune-i prietenei tale să vă masturbați împreună. Asta va condimenta cu siguranță relația voastră.

Bea un pahar de vin înainte de sex. Te va relaxa, îți va lua gândul de la probleme și va crea o stare de bine. Ai grijă să nu exagerezi cu băutura dacă nu vrei să pierzi lucrurile cu adevărat importante.

Întărește mușchii pelvieni pentru a avea erecții de lungă durată. Poți începe prin a te masturba. Atunci când simți că ești gata să ejaculezi, oprește-te. Așteaptă câteva momente până când te răcorești puțin și apoi repetă procesul de câte ori poți.

Tratează impotența funcțională cu un afrodisiac

Atunci când nimic nu merge, nu dispera. Există tot timpul soluții, trebuie doar să știi unde să cauți.

Un tratament pe care trebuie să-l încerci este uPotent. Acest afrodisiac natural nu este un medicament. Este o pastă compusă dintr-un mix de ingrediente naturale și miere care te va ajuta să ai erecții care țin.

Cu ajutorul afrodisiacului poți avea din nou parte de un sex de calitate. Ai control asupra erecțiilor și crești libidoul în mod natural.

Este un bun prilej prin care poți uita de problemele tale și prin care îți poți recăpăta încrederea în propriile forțe. Pentru că, scopul trebuie să fie liniștea ta interioară și starea ta de bine.

Aștept să-mi spui ce a funcționat pentru tine și cum ai reușit să scapi de impotența funcțională. Ne poți scrie folosind secțiunea de comentarii de mai jos.

Eu nu pot decât să-ți urez la cât mai multe și reușite experiențe sexuale! Te mai aștept pe blogul nostru și pentru alte sfaturi la fel de picante.