You are currently viewing Anorgasmia masculină: ce este, simptome și tratament

Anorgasmia masculină: ce este, simptome și tratament

Anorgasmia masculină este incapacitatea unui bărbat de a experimenta orgasmul. 

Este o afecțiune care poate fi înțeleasă ca fiind privarea de una dintre cele mai intense și satisfăcătoare senzații pe care corpul le poate trăi. Este ca și cum ai ajunge aproape de culmile extazului, fără să te bucuri cu adevărat de vreun moment de plenitudine și eliberare. Destul de nasol, nu-i așa?

Deși este mai rară în comparație cu cea feminină, afectând doar câțiva bărbați, anorgasmia masculină este o afecțiune reală.

Din acest motiv, vreau să vorbim despre cauze, simptome, tratament și soluții naturiste. Partea bună este că trăim vremuri bune din acest punct de vedere: există o soluție la aproape orice problemă.

Anorgasmia masculină, pe larg

Anorgasmia masculină, pe larg

Anorgasmia masculină este o tulburare sexuală caracterizată prin incapacitatea de a atinge orgasmul după o stimulare adecvată. Este mai frecventă la femei decât la bărbați.

Din câte am citit, aproximativ 10% dintre bărbați se confruntă cu dificultăți în acest sens. De asemenea, există două tipuri de anorgasmie.

Anorgasmia primară se referă la absența orgasmului în întreaga viață a individului, în timp ce anorgasmia secundară descrie pierderea capacității de a atinge orgasmul după ce acesta a fost experimentat anterior.

Cum ziceam, anorgasmia masculină nu trebuie percepută ca o boală, ci mai degrabă ca o tulburare sexuală. Asta înseamnă că nu este vorba despre o problemă gravă, ci pur și simplu despre o diferență în ceea ce privește experiența sexuală considerată „normală”. 

Aceasta poate influența viața sexuală numai dacă o lași. În schimb, poți experimenta plăcerea sexuală la fel de intens ca și în alte cazuri și îi poți oferi satisfacție partenerei. Căci ce poate fi mai mișto decât să-ți spună că i-ai oferit cel mai tare orgasm din viața ei?

Sufăr de anorgasmie dacă am orgasm din când în când?

Stai liniștit, nu poate fi vorba de anorgasmie dacă uneori ai, alteori nu ai orgasm. Aceasta este o experiență pe care o împărtășim cu toții, indiferent de sex. Intensitatea orgasmului poate fluctua în funcție de mediu, confort, nivel de stres, durată a actului sexual și nivelul de excitație.

În ceea ce mă privește, am observat că am orgasm în timpul celei de-a doua partide de sex. Cu toate acestea, sunt și momente când plăcerea sexuală este mai slabă sau chiar absentă. Totuși, un lucru este clar: lipsa orgasmului nu poate fi considerată anorgasmie masculină atâta timp cât nu se manifestă în mod constant.

Anorgasmia masculină: factori declanșatori

Să ne înțelegem, anorgasmia masculină, uneori denumită și „orgasm uscat”, se întâmplă atunci când, la finalul actului sexual nu există ejaculare. Acest fenomen este cunoscut și sub numele de anejaculare și indică incapacitatea de a elibera lichid seminal din diverse motive. 

Este o tulburare, deci nu neapărat un semn al unei probleme de sănătate mai grave. Totuși, foarte mulți încadrează această afecțiune în categoria problemelor de potență. 

Iată care sunt cauzele acestei afecțiuni:

Ejaculări repetate

Această situație presupune să ai orgasme de cel puțin două ori, la un interval scurt. Astfel, corpul nu are destul timp să producă suficient lichid seminal pentru ejaculare. Se întâmplă atunci când treci prin experiențe similare cu ale prietenilor mei, cum ar fi masturbarea excesivă.

Probleme genetice

Unele anomalii genetice pot fi asociate cu incapacitatea de a produce suficientă spermă pentru ejaculare. Doar un medic poate confirma astfel de condiții. De exemplu, factorii genetici pot contribui la azoospermia testiculară, o afecțiune care afectează producția de spermă sau o inhibă complet. Printre cauzele posibile se numără sindromul Klinefelter și criptorhidia, în care un testicul nu coboară în mod normal în scrot.

Deficitul de testosteron

Dacă nivelul de testosteron din organism este scăzut sau dacă producția sa este afectată, vor exista dificultăți în ejaculare. Unele dezechilibre hormonale pot fi responsabile pentru această problemă, iar cauzele lor sunt diverse și numeroase. Pentru un diagnostic corect, este necesar consultul unui medic. Totuși, nu strică niciodată să ceri și o a doua opinie, din punctul meu de vedere.

Efectele negative ale unor medicamente

Durerea și plăcerea rareori merg împreună, cu excepția situațiilor în care vrei să afli ce înseamnă BDSM.

Cu toate acestea, atunci când apare durerea, medicul îți recomandă să fii atent la pastile și să citești întotdeauna despre efectele secundare. Verifică dacă acestea pot afecta producția anumitor hormoni, inclusiv a testosteronului. Este important să nu iei medicamente fără prescripție medicală. Pe scurt, fii atent la ceea ce consumi.

Să nu uit de cauzele psihice care sunt, de fapt, cele mai des întâlnite. Am scris aici, spre exemplu, despre cum gestionezi anxietatea și stresul pentru prevenirea ejaculării precoce. De regulă, vorbim de teama de eșec erectil, anxietate, stres, auto inhibare din dorința de a performa, stimă de sine scăzută. Acestea sunt și cauzele pentru cele mai multe cazuri de disfuncții erectile sau ejaculare precoce.

Anorgasmia: există remedii pentru această tulburare?

Anorgasmia: există remedii pentru această tulburare?

În cazul în care există factori psihologici implicați, se recomandă să consulți un terapeut. Acesta poate ajuta la identificarea traumelor sau anxietăților sexuale și, în timp, să le trateze. Sigur, este posibil să nu te confrunți cu tulburări emoționale, ci pur și simplu cu dificultăți în relația de cuplu. Toate aceste aspecte pot fi elucidate în urma discuțiilor cu un terapeut.

Într-o altă ordine de idei, dacă te adresezi unui urolog și descoperi că suferi din motive fizice, acesta va căuta să identifice sursa problemelor tale. Spre exemplu, dacă anorgasmia ta este cauzată de anumite medicamente, el îți va sugera să le oprești sau să le înlocuiești cu altele.

Cu toate acestea, există specialiști care îți pot sugera să faci o pauză, să îți odihnești corpul mai bine și să urmezi o dietă sănătoasă. Adoptarea unui stil de viață sănătos poate fi susținută, de asemenea, de suplimente alimentare, cum ar fi pastilele naturale pentru potență.

Suplimente naturale pentru a scăpa de anorgasmia masculină

Suplimentele naturale fac parte dintr-un mod de viață sănătos și sunt o soluție la îndemâna tuturor bărbaților datorită beneficiilor pe care le oferă în combaterea problemelor de dinamică sexuală, inclusiv în ceea ce privește cauzele psihice ale anorgasmiei masculine.

uPotent, spre exemplu, este un supliment 100 % natural și este non-invaziv. Este, practic, o miere pentru potență pe care am creat-o să fie ușor de administrat și să aibă rezultate rapide.

Din fericire, suplimentul este disponibil și în farmacii. Așa că, nu ezita să-l încerci (mai ales dacă te confrunți cu anorgasmia masculină).

Spor și la cât mai multe orgasme reușite!

Lasă un răspuns