You are currently viewing Ai probleme cu potența? Află motivele pentru care pierzi erecția

Ai probleme cu potența? Află motivele pentru care pierzi erecția

Ai probleme cu potența? Află motivele pentru care pierzi erecția

Despre ce nu vorbește niciun bărbat

Ai probleme cu potența?

Bineînțeles că ai, altfel nu erai aici. Dar să aflăm cât de gravă este problema ta cu potența, dacă este cazul să îți faci griji și ce poți să faci ca să o tratezi.

Eu sunt Robert, creatorul uPotent.

Și eu am avut la un moment dat probleme de potență. Mai pe scurt, mi-a murit la intrare, am pierdut erecția, chiar înainte să o bag.

Când am pățit-o am fost devastat. O mulțime de gânduri mi-au trecut prin cap.

„De ce mi s-a întâmplat asta fix mie?”

„M-am făcut de râs, acum toate prietenele ei o să afle”

„Deja de la vârsta asta băi frate?”

Toți o putem păți la un moment dat în viață (chiar de mai multe ori). Fie avem probleme cu potența, fie cu ejacularea precoce.

Conform unor studii făcute este în regulă dacă la una din cinci partide ai probleme de potență (mie mi se pare cam des). Și prin probleme de potență înțelegem o erecție slabă sau chiar deloc.

Griji poți să îți faci din momentul în care în una din două partide ai probleme de potență. Dar stai liniștit, pentru că soluții există și ai să le găsești pe toate mai jos în acest articol.

Cauzele problemelor cu potența

Problemele cu potența sunt foarte des întâlnite și i se pot întâmpla oricui indiferent de vârstă. Cel mai probabil, dacă îți imaginezi că ești printre puținii care au probleme de potență, se întâmplă pentru că este un subiect tabu despre care mai nimeni nu vrea să vorbească.

De obicei, disfuncțiile erectile implică probleme cu cel puțin una dintre următoarele faze ale răspunsului sexual masculin:

 • Dorința (de a întreține relații sexuale)
 • Excitarea (în timp ce ești stimulat de parteneră)
 • Orgasmul (ejaculare întârziată)
 • Stres (de obicei cauzat de frică sau griji legate de performanța ta sexuală)

În plus, sunt 3 mari cauze ale problemelor de potență:

 1. Cauze psihologice
 2. Cauze fizice
 3. Cauze ale obiceiurilor proaste (ca să nu zic nesănătoase)

1. Cauze psihologice ale problemelor de potență

Cauzele cele mai des întâlnite ale bărbaților care au probleme de potență sunt de natură psihologică. Tocmai de aceea este normal să nu îți meargă „pendula” din când în când.

Cele mai frecvente cauze psihologice pentru disfuncția erectilă sunt următoarele:

1.1 Anxietate sau frica de a nu te ridica la așteptările partenerei

Se presupune că sexul este plăcut, dar este greu să te distrezi dacă te îngrijorezi constant de cât de bine te descurci.

Îngrijorarea constantă duce la sentimente de anxietate, la frica de performanță. Când mintea ta este prea stresată de tot felul de gânduri (Oare îi place așa? Poate nu mi se scoală iar?), corpul tău nu se poate excita. Această cauză este cel mai des întâlnită la bărbații care au probleme de potență.

1.2 Stres

Surprinzător, dar orice mic stres, chiar și o prezentare la muncă, un examen sau un prost care ți-a tăiat calea în trafic, îți poate afecta potența și abilitatea de a obține o erecție. Nu ai nevoie de foarte mult stres ca viața ta sexuală să fie afectată.

Ceea ce este enervant, ce naiba, înseamnă că suntem mai sensibili decât credeam.

1.3 Depresie

Dacă stresul te afectează, imaginează-ți ce îți poate face depresia.

Culmea este că majoritatea bărbaților habar nu au ce înseamnă să ai depresie. Nu pot să recunoască simptomele depresiei așa ușor cum o fac femeile și, pe deasupra, refuză sau nu caută ajutor când se simt supărați.

Partea bună este că după ce îți tratezi corespunzător depresia, potența ta își va reveni.

1.4 Probleme în relație

Tăcerea și privirile reci nu sunt singurele lucruri pe care le vei experimenta dacă te cerți cu partenera.

Certurile, comunicarea proastă și furia pot afecta dorința și ulterior potența.

Dacă ai probleme mari în relație, cel mai bine ar fi să cauți ajutorul unui terapeut care te poate ajuta.

1.5 Frică de disfuncție erectilă

După ce nu am reușit să obțin o erecție, am avut probleme foarte mari. Îmi era constant frică că poate iar o să o pățesc. Și următoarea dată când am fost cu o femeie în pat, instant mi-a fugit mintea și am început să mă îngrijorez.

„Poate iar nu mi se scoală”

„Sper să nu mă fac din nou de râs”

„Dă-mi Doamne puterea să obțin o erecție”

Și tot așa am ajuns să mă concentrez mai mult pe ce s-ar putea întâmpla dacă nu mi se scoală, decât pe sexul în sine.

Tratatamente pentru potență (cauze psihologice)

În general, cauzele psihologice ale problemelor de potență nu sunt tratate cu medicamente.

Dacă ai probleme de potență din cauza anxietății sau fricii de disfuncție erectilă îți recomand să citești Învață să scapi de problemele de potență de natură psihologică, nu ai nevoie de un tratament ca să scapi de asta.

În cazul în care ai avut probleme de potență din cauza stresului nu ai de ce să îți faci griji pentru că oricui i se poate întâmpla.

Umblă un mit care spune că „Bărbații trebuie să fie oricând capabili să facă sex”, ceea ce este o porcărie.

Ești un om, nu un robot. Așa cum femeile, uneori,  nu au chef să facă sex (le doare capul în general), la fel sunt și bărbații. Totuși, dacă vrei ceva care să te ajute cu potența o să găsești mai jos un link.

În cazul despresiei sau a problemelor în relație îți recomand să ceri ajutorul unui terapeut.

„Dacă mergi la terapeut înseamnă că ești bolnav mintal”

Afirmația de mai sus este o mare minciună. Dacă ai probleme personale care te deranjează, cel mai bine este să vorbești cu cineva de specialitate.

Cu toate acestea, dacă ai o întâlnire sexy foarte curând și ai nevoie de o soluție rapidă pentru problemele tale de potență îți recomand să iei uPotent, un produs pentru potență natural.

2. Cauze fizice ale problemelor de potență

Afecțiunile fizice pot provoca disfuncții erectile în mai multe moduri diferite.

Cele mai frecvente cauze fizice ale problemelor de potență sunt boli sau leziuni ale sistemului cardiovascular. Acestea pot reduce fluxul de sânge către penis. Alte afecțiuni cardiovasculare legate de disfuncția erectilă sunt:

 • Tensiune arterială crescută
 • Diabet
 • Ateroscreloza

Problemele sistemului nervos pot afecta modul în care semnalele călătoresc către vasele de sânge ale penisului. Acest lucru poate afecta apoi fluxul de sânge făcând dificilă obținerea unei erecții. Unele afecțiuni ale sistemului nervos asociate cu problemele de potență sunt:

 • Leziuni ale măduvei spinării
 • Boală Parkinson
 • Screloza multiplă

Problemele hormonale și de altă natură sistematică pot afecta, de asemenea, capacitatea unui om de a obține și de a susține o erecție. Alți factori medicali asociați cu problemele de potență sunt:

 • Cancer de prostată
 • Afecțiuni renale în stadiu final
 • Terapie cu radiații
 • Intervenții chirurgicale la prostată, vezică sau alte organe din aproprierea penisului
 • Leziuni ale penisului, testiculelor sau zonei înconjurătoare

 

În cele din urmă sunt și medicamente care pot crește riscul problemelor de potență, acestea sunt:

 • Medicamente pentru tensiunea arterială
 • Antihistaminice
 • Antidepresive
 • Tranchilizante
 • Suprimante ale apetitului
 • Cimetidina (un medicament pentru ulcer)

3. Cauze ale obiceiurilor proaste de potență

Așteptările incorecte cu privire la sex pot provoca, de asemenea, probleme de potență.

De exemplu, pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, de multe ori au nevoie de stimulare mai puternică direct aplicată asupra penisului pentru a obține o erecție.

Un bărbat ar putea crede că are probleme de potență dacă nu poate să obțină o erecție pur și simplu gândindu-se la sex, însă ar putea avea o erecție dacă aplică un stimul mai puternic direct asupra penisului.

Alte cauze survenite din obiceiurile proaste ale problemelor de potență sunt:

 • Fumatul țigărilor.
 • Alcool consumat în cantități mari.
 • Alte substanțe ilegale, cum ar fi drogurile.

Tratatamente alternative pentru potență

 • Tehnici de relaxare
 • Meditație
 • Yoga
 • Acupunctura

Aceste tratamente pentru potență te pot ajuta să scapi de stres și anxietate. Cercetările arată că meditația îți poate schimba chimia creierului și reduce stresul.

Probleme de potență pentru bărbații tineri

Chiar și bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani pot avea probleme de potență. Cercetările și datele statistice făcute de experți spun că în ultimul timp problemele de potență sunt mult mai des întâlnite în rândul tinerilor.

În 2013 în urma unui studiu a reieșit că 1 din 4 bărbați cu vârsta cuprinsă între 17 și 40 de ani au dificultăți în obținerea unei erecții.

Cercetările arată și că problemele de potență în rândul tinerilor au mai multă legătură cu stilul lor de viață și frica legată de performanță. Bărbații tineri consumă mai mult tutun, alcool și droguri decât bărbații mai în vârstă.

Probleme de potență pentru bărbații în vârstă

Unul dintre principalele motive pentru care riscul problemelor de potență crește are legătură cu faptul că funcția erectilă depinde de sistemele corpului care tind să se schimbe odată cu vârstă.

Spre exemplu, o prostată mărită este frecventă în rândul bărbaților în vârstă și contribuie ocazional la problemele de potență și la cele de ejaculare precoce. Pe măsură ce prostata devine mai mare, poate strânge uretra, tubul care transportă urină și material seminal.

Avansarea vârstei este, de asemenea, asociată cu niveluri mai scăzute de testosteron, un hormon important în funcția sexuală masculină care poate afecta potența.

Prevenirea unei potențe slabe

Obiceiuri de viață sănătoasă, cum ar fi exercițiitle fizice regulate și o dietă sănătoasă pot ajuta la prevenirea problemelor de potență.

În general, problemele de potență sun cauzate de lipsa fluxului de sânge, deci sănătatea circulatorie este esențială. O modalitate comună de a îmbunătăți fluxul sanguin este prin exerciții fizice. Unele exerciții cardio pe care le poți încerca sunt:

 • Alergatul
 • Mersul pe bicicletă (nu în exces)
 • Înotul
 • Aerobic

În plus, evitarea grăsimilor nesănătoase, zahărul în exces și cantitățile mari de sare sunt importante.

Pe lângă acestea mai poți să:

 • Menții o greutate normală
 • Concentrează-te pe o dietă sănătoasă
 • Caută metode de a îți reduce stresul
 • Renunță la fumat
 • Folosește alcool în cantități moderate