You are currently viewing Află cauzele ejaculării precoce și de ce ejaculezi așa repede

Află cauzele ejaculării precoce și de ce ejaculezi așa repede

Află cauzele ejaculării precoce și de ce ejaculezi așa repede

Acest articol face parte dintr-un ghid complet în care înveți cum să scapi definitiv de ejacularea precoce, să obții controlul total asupra ejaculării și să termini când vrei tu.

Dacă vrei să îți tratezi ejacularea precoce îți recomand să începi de aici: Ghid complet pentru a scăpa de ejacularea precoce.

Dacă ești în căutarea unei soluții rapide pentru ejacularea precoce îți recomand să încerci uPotent.

Ce este ejacularea precoce?

Nu o să spun foarte multe aici pentru că probabil deja ai un răspuns destul de bun la întrebarea ce este ejacularea precoce. Oricum, sunt multe definiții formale, precum:

Ejaculare precoce este „ejacularea persistentă sau repetată cu un minimum de stimulare sexuală înainte, în timpul sau la scurt timp după penetrare și înainte ca o persoană să și-o dorească.”.

Sau: „ejacularea prematură este o inabilitate da a-ți întârzia ejacularea până în punctul când ambii parteneri și-o doresc.”.

Cred că definițiile de mai sus sunt destul de potrivite; oricum, noi suntem aici să scăpăm de ejacularea precoce, nu să o definim cât mai bine.

Ce cauzează ejacularea precoce? De ce termini prea repede?

Este timpul  să ne uităm la câteva posibile cauze ale ejaculării precoce. Nici asupra acestor aspecte nu o să petrecem foarte mult timp.

De ce?

Pentru că nimeni nu știe cu adevărat care sunt cauzele. Sunt multe teorii, unele au sens, dar până la urmă sunt doar niște teorii.

Un lucru pe care îl știm sigur este că majoritatea cazurilor de ejaculare precoce sunt legate de cauze psihologice. Nu te speria. Asta nu înseamnă că ești bolnav mental, sau că trebuie să te trimitem la un psiholog pentru ședințe de terapie intensivă.

Pur și simplu înseamnă că ceva în creierul tău afectează controlul pe care îl ai asupra mușchilor din regiunea pelviană. Mușchii pelvieni sunt cei care determină ejacularea precoce.

Acestea sunt vești bune pentru că vei descoperi foarte curând că acest comportament poate fi schimbat foarte ușor.

Iată, așadar, câteva dintre teoriile principale legate de cauzele ejaculării precoce.

Cauzele ejaculării precoce: Evoluția

Evoluția este cauza pe care nimeni dintre noi nu poate să o repare.

În sex este vorba doar de supraviețuire și înmulțire. De aceea avem și dorința strămoșească de a face copii. Vrem să asigurăm supraviețuirea speciei noastre umane. Și suntem făcuți să o perpetuăm în modul cel mai eficient.

Nu există dubii; în zilele de azi, capacitatea de a performa bine în pat te va face mult mai popular cu doamnele și domnișoarele, dar nu întotdeauna a fost așa. Acum putem întreține relații sexuale în siguranța dormitoarelor noastre fără niciun fel de pericol. Totuși, în trecut, strămoșii noștri nu se puteau bucura de acest confort.

Imaginează-te acum 10.000 de ani. Ar fi complet o altă poveste. Pentru că sunt animale sălbatice pentru care să îți faci griji, sau alți oameni din tribul tău. Pe scurt, oamenii care puteau „face fapta” mai repede aveau un avantaj mai mare de a își planta semințele pentru următoarea generație. Și asta înseamna să ejaculezi cât mai repede posibil. De aceea majoritatea oamenilor din ziua de azi ejaculează mult mai repede decât și-ar dori. Este vorba de materialul nostru genetic.

Dar acesta nu este sfârșitul poveștii. Natura și evoluția ne-au echipat și cu ceva mult mai puternic. Capacitatea de a gândi, comunica și de a învăța metode de a ne depăși limitele noastre naturale.

Și exact asta este ceea ce vom face în acest ghid pentru tratarea ejaculării precoce.

Cauzele ejaculării precoce: Auto-condiționare

Această teorie spune că, în timp, omul se condiționează singur să ejaculeze rapid.

Ca și băiat tânăr sau bărbat care se masturbează, trăim cu frica de a fi prinși. Practic, ne forțăm să ejaculăm cât mai repede posibil.

Prin timp și repetiție, ne antrenăm corpul să ejaculeze rapid chiar și cu cea mai mică stimulare sau excitare. Astfel, acum când facem sex cu partenera noastră acest comportament de a ejacula repede este programat în noi. Și  exact asta se întâmplă… ejaculăm instant.

Un lucru asupra căruia vreau să atrag atenția este că dacă te masturbezi (ceea ce majoritatea dintre noi o facem), niciodată nu trebuie să te masturbezi cu singurul obiectiv de a ejacula. Fă-ți timp și bucură-te de l*bă.

O să acoperim acest subiect în detaliu mai târziu, în ghidul complet. Pentru acum, ține minte că masturbarea trebuie să dureze la fel de mult pe cât ai vrea să reziști în pat.

Cauzele ejaculării precoce: Frica de performanță

Această teorie spune că bărbatul devine emoționat sau stresat de sex sau de performanța lui în pat. Teoria spune că în mod conștient el vrea să reziste cât mai mult posibil și să își satisfacă partenera. Însă, în mod inconștient, fără să realizeze,  el vrea să termine cât mai repede înainte ca ceva rău să se întâmple, să se râdă de el și să fie umilit.

Nu sunt sigur de cauza aceasta. Într-un fel are foarte mult sens, dar nu îmi place partea cu „în subconștient vrea să termine cât mai repede”. Poate este adevărat pentru unii, dar eu cred că frica și încordarea afectează cu adevărat controlul asupra ejaculării unui bărbat.

Acest lucru este valabil mai ales tipului de control necesar pentru a întârzia ejacularea precoce.

Vezi, acolo este tipul de control al corpului tău în care îți folosești puterea pentru a ejacula.

Ejacularea este obținută prin contractarea mușchilor din zona pelviană. Cu toate acestea, există și un alt tip de control. Tipul de control care este cheia pentru a scăpa de ejacularea precoce și exact acest control specific îl vei învăța în ghidul nostru.

Mai bine spus, este  vorba despre capacitatea de a relaxa anumiți mușchi oricând dorești (cei care provoacă ejacularea precoce), ceea ce înseamnă că o să poți să ejaculezi când vrei tu.

Cauzele ejaculării precoce: Stresul și încordarea

Altă teorie spune că stresul și încordarea pot cauza ejacularea precoce.

Și dacă stai să te gândești se poate observa un tipar aici. Cam toate teoriile care discută cauzele ejaculării precoce sunt cumva legate de încordarea și inabilitatea de a îți relaxa mușchii pelvieni.

Acum probabil începi să înțelegi de ce pun atât de mult accent pe importanța menținerii într-o stare relaxată și controlabilă a mușchilor din regiunea pelviană. Și de aceea tot ce vei învăța în acest ghid este concentrat spre obiectivul final de a îi controla.

Acestea sunt principalele teorii legate de cauzele ejaculării premature. În unele dintre ele probabil te poți regăsi și în altele posibil că nu. Dar, cum am zis, suntem aici ca să scăpăm de ejacularea precoce, nu să o definim.

În timp ce studiezi acest ghid ai să observi că majoritatea tehnicilor, metodelor și exercițiilor pe care le vei învăța, vor elimina multe din aceste posibile cauze ale ejaculării precoce.

Și înainte să începem vreau să îți mai spun despre o cauza care din punctul meu de vedere este cea mai importantă.

Cauzele ejaculării precoce: Pentru că nu ai învățat niciodată cum să ejaculezi mai greu!

Majoritatea bărbaților cred că performanța sexuală este ceva cu care te naști. Fie ești bun la pat, fie nu. Dar adevărul este că obținerea controlului ejaculării nu este diferit de nicio altă activitate sau sport.

Așa cum înveți să mergi sau să citești, cu tehnicile potrivite și cu motivația necesară poți să înveți să ejaculezi mai greu.

Imaginează-ți că intri pe un teren de fotbal pentru prima oară fără niciun fel de antrenament sau idee despre care sunt regulile. Este posibil să pasezi mingea de 2-3 ori și să prinzi un șut la poartă, dar sunt șanse groaznice și cu siguranță nu o să te apropii de performanța lui Hagi foarte curând.

Însă, cu antrenamentul potrivit, îți vei îmbunătăți rapid performanța și vei ajunge un jucător bun.

Ei bine, ghici ce: dezvoltarea controlului ejaculării nu este deloc diferită.

Ține minte asta: nu este nimic în neregulă cu tine

Vreau să mai atrag atenția asupra unui lucru foarte important. Faptul că nu există nimic în neregulă cu tine. Să ejaculezi este un lucru foarte bun.

ȘTIU, nu se întâmplă mereu când îți dorești, dar ai să descoperi foarte curând că este absolut reparabil.

Știu că ejacularea precoce este foarte frustrantă, pentru că și eu am pățit-o. Dar când stai să te gândești că singura problemă este faptul că anumiți mușchi din corpul tău nu reacționează cum vrei tu să reacționeze în anumite momente, nu spune nimic despre caracterul sau masculinitatea ta.

De fapt, că ai început să cauți și să te educi despre problemele cu ejacularea precoce și cum să scapi de ea, spune mai multe despre caracterul tău și dorința pentru succes.

Este important să ții minte faptul că dacă experimentezi ejacularea prematură nu înseamnă că ai probleme grave sau că nu ești bărbat adevărat.

De fapt, toți bărbații ejaculează prematur la un moment dat în viața lor, numai că unii au curajul să vorbească despre asta și alții nu. Crede-mă, ejacularea prematură este mult mai comună decât crezi!

Acum că am terminat cu cauzele ejaculării precoce este timpul să îi dăm de cap astfel încât tu să poți ejacula când vrei și să îți satisfaci partenera sau partenerele.

Următorul articol din ghid: Tehnici instante pentru întârzierea ejaculării.

Toate articolele din ghidul pentru a scăpa de ejacularea precoce

Ai aici toate articolele in ordinea in care trebuiesc citite:

  1. Ghid complet pentru a scăpa de ejacularea precoce
  2. Află cauzele ejaculării precoce și de ce ejaculezi așa repede
  3. Tehnici instante pentru întârzierea ejaculării
  4. Manifestarea ejaculării precoce: procesul ejaculării premature
  5. Cum este influențată ejacularea precoce de modul în care te masturbezi
  6. Cum să respiri ca să scapi de ejacularea precoce
  7. Cum controlezi ejacularea precoce prin mușchii pelvieni
  8. Exerciții finale pentru a trata ejacularea precoce definitiv